Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Internetes társkeresésből komoly kapcsolat

2021.03.11. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egyre kevésbé kapjuk fel a fejünket, ha ismerőseink közül valaki azt mondja: internetes társkeresésből talált párt. De mennyire számítanak tartósnak az ilyen kapcsolatok? Lehetséges online megismerni bárkit is annyira, hogy összekössük velük az életünket?


Párkapcsolat internetes társkeresésből: kivételből általánosan elfogadott?


Míg egy évtizede sokan csak csóválták a fejüket akkor, ha ismerősük bevallotta, aktuális párjával online randioldalon ismerkedett meg, manapság elfogadott az ilyen jellegű kapcsolat. Nem csupán arról van szó, hogy megszokottabb lett az internetes társkeresésből eredő kapcsolat, sokan a kétkedők közül is rájöttek, hogy megfelelő körülmények között működhet az ilyen párválasztás. Hisz valljuk be magunknak, rohanó életünk során kevés időnk lenne hagyományos keretek között társat találni, nem beszélve a jelenlegi korlátozó intézkedésekről, amelyek sokszor fizikailag is megakadályozzák a klasszikus ismerkedés lehetőségét. Sokan érvelnek úgy, hogy nincs nagy különbség az ismerkedési szokásaikat figyelembe véve akkor, ha összehasonlítjuk a „megszokott” és az internetes társkeresést. Mi is történik sok esetben? Meglátunk valakit az utcán, egy társaságban, vagy akár egy szórakozóhelyen, majd még mielőtt odamennénk, megszólítanánk, alaposan végigmérjük. Megnézzük a testtartását, mozdulatait, megfigyeljük a vonásait, ezután hozunk csupán egy tudatos vagy tudattalan döntést azzal kapcsolatban, hogyan tovább. Nincs ez másképp az online ismerkedés során sem, azonban nem árt odafigyelni a részletekre. 


Őszinteség a hosszantartó kapcsolatért


Persze, mondják sokan, hogy az interneten mindenki jobb színben tünteti fel magát, mint a valóságban. Ne becsüljük alá azonban az evolúció által kifejlesztett ösztöneinket! Több kutatás, többek között Clarke és Hatfield is arra jutott, hogy evolúciós különbségek is befolyásolhatják a párválasztást, hisz nők esetében – a terhesség lehetősége miatt – nagyobb a lehetősége a nem kívánt eredményeknek. Az internetes társkeresésből pedig, ellentétben a korábbiakkal, amikor csak a személyes találkozás lehetősége volt adott, következhet az óvatosság, a megfontolt „előfelmérés” lehetősége. Aki hosszú távra tervez, jobban teszi, ha az elejétől kezdve őszintén viselkedik, hiszen a későbbi személyes találkozás már nem ad lehetőséget rejtegetésre. Ebből kifolyólag mondhatjuk: megfelelően alkalmazva az online ismerkedés segíthet abban, hogy megágyazzon egy későbbi személyes találkozásnak.


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom