Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogadás Elutasítás

Kiút az életközépi válságból

2021.06.04.

Az életközépi válságból legkönnyebben úgy lehet kiutat találni, ha nem kerülünk bele. Ezt persze könnyebb mondani, mint megtenni, de tudatos életmóddal, új célok keresésével nem is olyan szörnyű a negyvenes éveinkben járni. 


40-esek, jól figyeljetek!


Az általában családteremtéssel, jövőépítéssel, az emberi kapcsolatok megszilárdításával járó 30-as évek után sok emberre villámcsapásként köszönt rá a következő évtized. Népbetegség, de az is lehet, hogy természetes folyamat náluk a 40-es éveik közepére beálló, úgynevezett életközepi válság. Természetesen nem mindenkinél jelentkezik ez a nehéz időszak, és nem is hasonló intenzitással, de mindenképp fontos vele foglalkozni.


Ezekre az évekre jellemző, hogy egészségünkkel, munkahelyünkkel, érzelmi életünkkel kapcsolatban is nehézségek jelentkezhetnek. Sokaknál fordulnak elő étkezésbeli, alvási problémák. Egyre kevésbé tudnak koncentrálni, fáradékonyabbá, kiégetté válnak. Sokan egész egyszerűen nem veszik tudomásul a gondokat, „túlélésre” játszanak, a lehető legkevesebb változással próbálják visszaállítani az eddigi rendszerüket. Mások inkább túlreagálják, pánikolnak, meggondolatlan lépésekre szánják el magukat a munkahelyükön és otthon is. Például a lehető leggyorsabban keresnek új partnert és másik munkahelyet, vagy éppen féktelen költekezésbe kezdenek.


Aki családos, és a gyerekei épp felnövőben, esetleg a kirepülés szakaszában vannak, annak szintén elképesztő lelki változásokat eredményezhet. Sok házasság éppen olyankor megy tönkre, amikor kiürül a gyerekszoba, és a pár kettesben marad az üres otthonban.


Mi a legyorsabb kiút az életközépi válságból?


Ezekben az években gyakran kezdődik számvetés azzal kapcsolatban, hogy „ki vagyok, mit értem el eddig?” Az ezekre adott válaszok pedig sok esetben negatívak, erősítik a válság érzését. Sokan szeretnék visszakapni a fiatal éveiket, ezért pedig mindent megtesznek: pénzt költenek, felelőtlen cselekedetekre szánják el magukat.


A pszichológiai és fizikai változások miatt szükséges tudatosan új struktúrákat, célokat kialakítani – ha ez nem sikerül, az komoly következményekkel járhat. Meg kell találni az életkorban rejlő szépséget, lehetőségeket, a régi szerepek helyett újakat lehet keresni. Nagyon fontos a szociális kapcsolatok ápolása, a család és a barátok megfelelő kezelése. A házasság gondozása, megújítása is elképesztően hangsúlyos lehet ebben az időszakban, a pároknak időt kell találnia egymásra, a közeledésre, a szexualitás ápolására, megújítására.


Ezekben az években nagyon fontos, hogy eldöntsük: mit tartunk meg múltunkból, mit zárunk le, engedünk el végleg, illetve, hogy milyen új célokat találunk magunknak. Ha megtaláljuk a kiutat az életközépi válságból, pozitívvá is tehetjük az időszakot, hiszen minden esélyünk megvan a pozitív változásra. Ezzel felkészülhetünk az 50-es éveinkre, amikor már végképp nem lesz lehetőségünk a 20-as 30-asok életét élni.

További blog bejegyzések
vezetok hatasa

Vezetők hatása a kollégákra

2021.09.24.Ábránd lenne azt gondolni (bár szép ábránd), hogy egy cég legfőbb prioritása a dolgozók jólléte. A cégek legfőbb célja a profit. De hol vannak e...
Elolvasom
Csaladi mintak

Családi minták: boldogság, vagy boldogtalanság

2021.09.22.Az emberiséget régóta foglalkoztatja a kérdés: mit hoztunk magunkkal, mit kaptunk őseinktől és ez milyen hatással van a jelenlegi életünkre? A n...
Elolvasom
megfelelesi kenyszert

Hagyd magad mögött a megfelelési kényszert!

2021.09.20.A megfelelési kényszert nem könnyű legyőzni, pláne akkor, amikor minden összedőlni látszik. Amikor az élet bonyolult, nehézkes, igazságtalan, és...
Elolvasom