Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Melyek a leghasznosabb tulajdonságok manapság?

2021.06.02. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A 21. század minden eddiginél gyorsabban robog a szemünk előtt – a világ akkorát változott az utóbbi néhány évtizedben, amekkora korábban elképzelhetetlen volt. Nem egyszerű ehhez alkalmazkodni, nem véletlen, hogy az emiatt szorongó emberek száma is nő. Mik a leghasznosabb tulajdonságok, hogy „túléljük” ezt az időszakot? Mutatjuk!


A leghasznosabb tulajdonságok a rohanó világban


Az utóbbi néhány évtized nemcsak hihetetlen technikai fejlődést, gazdasági változásokat hozott az életünkben, hanem bizony sokakban nyomasztó, szorongó érzéseket is. Teljesen természetes, ha félünk a hihetetlen módon rohanó világtól, az állandó változástól és a bennünket körülvevő bizonytalanságtól. A koronavírus-járvány ezt a bizonytalansági faktort tovább fokozta, méghozzá jelentős mértékben. 


Egyre inkább igaz az a tétel, hogy nem elég egyszer megtanulnunk valamit, ami aztán életünk végéig kitart. Alig akad munkahely, amiről kijelenthető, hogy néhány évnél tovább eltart majd bennünket, nemhogy nyugdíjas korunkig biztosítja az állandóságot. Egy-két évnél szinte senki sem lát előrébb, jelenleg még a nyarunkat sem tudjuk előre megszervezni. 


A leghasznosabb tulajdonságok egyike ezért a nemtudás. Vagyis az, hogy meg kell tudni elengedni a dolgokat. Még pontosabban azt jelenti, hogy el kell fogadni: nem érthetünk mindenhez, még egy adott szakmán, tudományterületen belül sem. Ez egyszerűen meghaladja a teljesítőképességünket, de nincs benne semmi szégyellnivaló. Ha állandóan azt érezzük, nem vagyunk elég jók, az iszonyú stresszel jár, és azt érezzük: jövőnk még inkább kiszámíthatatlan. Tehát el kell fogadnunk, nem tudunk mindent. 


Problémamegoldás és rugalmasság


Ha ez megvan, akkor arra kell törekednünk, hogy a szaktudás fejlesztését azért nem mellőzve, a problémamegoldó képességünket javítsuk. Azaz: minél többféle megoldókulcsot kell kidolgoznunk egy váratlan szituációra. Ezt pedig csak úgy lehet kivitelezni, ha a rugalmasak vagyunk minden élethelyzetben. Ha nem azt nézzük, milyen újabb probléma áll az utunkba, hanem azt, hogyan lehet az adott helyzetből kihozni a maximumot. A rugalmasság tehát a leghasznosabb tulajdonságok egyike a 21. században. Ezzel tudjuk magunkat legjobban hozzásimítani a környezetünkhöz, válthatunk szabályok, stratégiák, gondolatok között. 


A rugalmasság segítségével a munkahelyi gondokat háttérbe szoríthatjuk, ha családunkkal töltjük az időt. Fejleszthetjük ismereteinket a világ dolgaival kapcsolatban. Könnyebben szokhatjuk meg a hirtelen távmunkát, az online életet, vagy éppen a gyakori költözést. Felismerhetjük, hogy egy adott szituáció a rövid vagy a hosszú távú céljainkat szolgálja inkább, így próbálhatjuk meg belőle kihozni a maximumot. 


Mit tehetünk a rugalmasságért? Legyünk kíváncsiak, tanuljunk, olvassunk sokat. Maradjunk flexibilisek minden élethelyzetben, még ha ez egyáltalán nem is egyszerű.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom