Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Melyek a leghasznosabb tulajdonságok manapság?

2021.06.02. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A 21. század minden eddiginél gyorsabban robog a szemünk előtt – a világ akkorát változott az utóbbi néhány évtizedben, amekkora korábban elképzelhetetlen volt. Nem egyszerű ehhez alkalmazkodni, nem véletlen, hogy az emiatt szorongó emberek száma is nő. Mik a leghasznosabb tulajdonságok, hogy „túléljük” ezt az időszakot? Mutatjuk!


A leghasznosabb tulajdonságok a rohanó világban


Az utóbbi néhány évtized nemcsak hihetetlen technikai fejlődést, gazdasági változásokat hozott az életünkben, hanem bizony sokakban nyomasztó, szorongó érzéseket is. Teljesen természetes, ha félünk a hihetetlen módon rohanó világtól, az állandó változástól és a bennünket körülvevő bizonytalanságtól. A koronavírus-járvány ezt a bizonytalansági faktort tovább fokozta, méghozzá jelentős mértékben. 


Egyre inkább igaz az a tétel, hogy nem elég egyszer megtanulnunk valamit, ami aztán életünk végéig kitart. Alig akad munkahely, amiről kijelenthető, hogy néhány évnél tovább eltart majd bennünket, nemhogy nyugdíjas korunkig biztosítja az állandóságot. Egy-két évnél szinte senki sem lát előrébb, jelenleg még a nyarunkat sem tudjuk előre megszervezni. 


A leghasznosabb tulajdonságok egyike ezért a nemtudás. Vagyis az, hogy meg kell tudni elengedni a dolgokat. Még pontosabban azt jelenti, hogy el kell fogadni: nem érthetünk mindenhez, még egy adott szakmán, tudományterületen belül sem. Ez egyszerűen meghaladja a teljesítőképességünket, de nincs benne semmi szégyellnivaló. Ha állandóan azt érezzük, nem vagyunk elég jók, az iszonyú stresszel jár, és azt érezzük: jövőnk még inkább kiszámíthatatlan. Tehát el kell fogadnunk, nem tudunk mindent. 


Problémamegoldás és rugalmasság


Ha ez megvan, akkor arra kell törekednünk, hogy a szaktudás fejlesztését azért nem mellőzve, a problémamegoldó képességünket javítsuk. Azaz: minél többféle megoldókulcsot kell kidolgoznunk egy váratlan szituációra. Ezt pedig csak úgy lehet kivitelezni, ha a rugalmasak vagyunk minden élethelyzetben. Ha nem azt nézzük, milyen újabb probléma áll az utunkba, hanem azt, hogyan lehet az adott helyzetből kihozni a maximumot. A rugalmasság tehát a leghasznosabb tulajdonságok egyike a 21. században. Ezzel tudjuk magunkat legjobban hozzásimítani a környezetünkhöz, válthatunk szabályok, stratégiák, gondolatok között. 


A rugalmasság segítségével a munkahelyi gondokat háttérbe szoríthatjuk, ha családunkkal töltjük az időt. Fejleszthetjük ismereteinket a világ dolgaival kapcsolatban. Könnyebben szokhatjuk meg a hirtelen távmunkát, az online életet, vagy éppen a gyakori költözést. Felismerhetjük, hogy egy adott szituáció a rövid vagy a hosszú távú céljainkat szolgálja inkább, így próbálhatjuk meg belőle kihozni a maximumot. 


Mit tehetünk a rugalmasságért? Legyünk kíváncsiak, tanuljunk, olvassunk sokat. Maradjunk flexibilisek minden élethelyzetben, még ha ez egyáltalán nem is egyszerű.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom