Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Menjek vagy maradjak? 5 jel, hogy ideje munkahelyet váltanod

2022.10.24. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Elveszett a motivációd, úgy érzed, hogy nem becsülnek eléggé, te végzed a többiek munkáját is, álladóan robotolsz hétvégén is, folyton túlórázol, nem jó a munkahelyi légkör, nem arányos a fizetésed a befektetett energiával, elnyomnak, a főnök nem bánik jól veled, lejáratnak, igazságtalanul osztják el a feladatokat a kollégák között? Nem tesz boldoggá a munkád és úgy érzed kiégtél? Ha a fenti kérdések közül bármelyikre igen a válaszod, akkor lehet, hogy itt az ideje munkahelyet váltanod. Persze ez egy olyan döntés, melyet nem lehet meghozni hirtelen felindulásból, hanem alaposan át kell gondolni és mérlegelni, mi pedig ebben próbálunk meg segíteni cikkünkkel. 


Munkahelyi zsákutca, kiégés? Ideje munkahelyet váltanod! 


Ha nincs motiváció, semmi nem ösztönöz, úgy érzed, kiégtél, zsákutcába kerültél, innen úgysem tudsz feljebb jutni a ranglétrán, hiába dolgoztad ki a beled, nem érzel ihletet arra, hogy ma is "megváltsd a világot a munkahelyeden" mondván úgysem értékeli senki, mert eddig sem tették, pedig már ezerszer kihúztad őket a bajból és mentetted meg az adott helyzetet, mégsem azt a visszajelzést, vagy jutalmat, ne adja ég elismerést kapod, ami szerinted járna. Senki nem értékeli azt az erőfeszítést és befektetett energiát, amit az adott feladatra fordítasz és senki nem lesz tisztában azzal, hogy mennyi időd ment rá. Lehet, hogy ideje munkahelyet váltanod? Lehet. Hoztunk 5 szempontot, melyet mérlegelj, aztán dönts csak, hogy valóban ideje munkahelyet váltanod, vagy más utat keresned.


Befásultál


Ha egyre nehezebben indulsz el reggelente, ha egyre fárasztóbb kipréselni magadból egy "jó reggelt" köszönést a portásnak és olyanokra sem tudsz mosolyogva nézni, akik egyébként a világon semmit nem ártottak neked, egyszerűen csak utálod a közeget, ahova beléptél és nem érzed magad komfortosan. Ha nem szereted a feladataidat és emiatt érzed a motiváció hiányát, először beszélj a feletteseddel és kérd meg, hogy bízzanak rád más jellegű feladatokat is. Ha ezek után sem változik a helyzet, akkor bizony nagy valószínűséggel ideje munkahelyet váltanod. De érdemes megpróbálnod a főnökkel, HR-rel kommunikálni, ugyanis lehet, hogy csak átmenetileg veszítetted el az inspirációt és egy új szerepben új arcodat ismerik fel és kiderül, hogy egy másik területen sokkal inkább ki tudsz bontakozni. 


Kilátástalan jövő


Szintén borzasztó nehéz úgy bejárni dolgozni, ha tudod, semmiféle új megbízatást, olyan feladatot nem kapsz, amely egy picit kizökkentene a mókuskerékből és megmutathatnád, hogy te sokkal többre vagy képes, mint amit jelenleg végzel és bekorlátoznak a feladatleosztással. Az sem túl motiváló, ha biztosan tudod, hogy nincs lehetőséged az előléptetésre, mert a munkaköröd zsákutca, vagy mert akkor is a főnök fia lesz a csoportvezető, ha ő csak fél éve dolgozik nálatok és gyakorlatilag a kávéfőzésre, vagy a fénymásolásra is alkalmatlan önállóan. Ha nem látod a jövődet a cégnél és azt érzed, hogy 10 év múlva is ugyanebben a székben fogsz ülni, akkor bizony ideje munkahelyet váltanod.  


Motiváció hiánya 


Persze akkor is érdemes elgondolkodni ezen, ha már a szamárlétrát végig járva, a pozíciódban a lehető legmagasabb szintet elérted és már ezért nem hoz új kihívást számodra a munkád. Egy darabig nyújthat sikerélményt az érzés, hogy te vagy a legjobb abban, amit csinálsz és mindent képes vagy kisujjból megoldani, hosszútávon azonban ez monotonitás eredményezhet. Ha nem kapsz elég kihívást a munkádban és ettől kevés az adrenalin, nehezebben szerzel motivációt is. Érdemes elgondolkoznod, hogy ideje munkahelyet váltanod


Elismerés hiánya


Bár nem mindenki vágyik arra, hogy álladóan a fejét simogassák egy-egy jól sikerült projekt vagy sikeres üzletkötés után, ugyanakkor, ha soha nem kap visszajelzést és visszacsatolást arról, hogy jól végzi a munkáját, akkor bizony szintén csökkenhet a munkakedv. Visszajelzésre szükség van! Akkor is, ha negatív, de még inkább akkor, ha pozitív. Szükségünk van rá, hogy tudjuk, értékelik a munkánkat. Biztosan nem fogunk minden sikeres eladás után jutalékot, vagy fizetésemelést kapni, de egy kedves szó, egy mások számára is látható, vagy hallható dicséret jól tud esni és adhat némi motivációt arra, hogy folytassuk a munkánkat, mert jól végezzük azt. Az sajnos nem elég ihlet, ha csak mi tudjuk magunkról, hogy jók vagyunk, de soha senki nem mondja, vagy ad róla visszajelzést. 


Mérgező munkahelyi légkör


Nem biztos, hogy a cégnél kell megtalálnunk a legjobb barátunkat, de az biztos, hogy ha nem ápolunk jó kapcsolatot a kollégákkal, akkor sokkal lassabban telik a munkaidő és nehezebben koncentrálunk a ránk bízott feladatra. Még nehezebb a helyzet, ha nem vagyunk jóba valakivel, netán kifejezetten utálunk valakit, de közösen, csapatban kell(ene) sikerre vinnünk egy projektet. Ha azt érzed, hogy a munkahelyi légkör, vagy környezet mérgező számodra, akkor ideje munkahelyet váltanod. Ugyanakkor ne válts csak amiatt, mert nem csíped a titkárnőt! Tényleg csak akkor vágj bele a váltásba, ha azt érzed, hogy nem tudod elviselni azt a csapatot, akivel nap mint nap együtt kell dolgoznod és nem érzed, hogy ezekkel az emberekkel képes vagy egy közös célért küzdeni. 


Mielőtt végleg eldöntenéd, hogy benyújtod a felmondásod alaposan mérlegelj, állíts össze a listát arról, hogy mi az, ami ebben a munkahelyben tetszik illetve nem tetszik, tekintettel arra is, hogy mikor történt változás az adott témában, vajon időszakos-e a fennálló helyzet, vagy végleges. Van-e lehetőséged új munkakört vagy feladatkört választani a cégen belül, kérhetsz e fizetésemelést, vagy végérvényesen zsákutcába futottál. ha azt érzed, hogy végképp eldöntötted, hogy váltasz, még mindig ne rohanj a HR-re, előbb mérd fel az aktuális munkaerő-piacot, járd körbe alaposan a lehetőségeidet, mérlegeld, mi történik, ha bizonytalan időre munka nélkül maradsz, mennyi spórolt pénzed van, biztosan fel akarod-e élni, a családod számára mi a legjobb, stb.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom