Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Merj támogatást kérni!

A támogatás sokféle lehet. Lehet anyagi, szellemi, azaz oktatás, de lehet mentális is. Most utóbbit szeretném kiemelni, hiszen valójában manapság legvitatottabb téma a mentális segítség kérése, elfogadása.

2023.01.13. | Szerző: Krizbai Terézia

A mentális segítség is jöhet több forrásból: Egy részről kaphatod barátoktól, családtól, más részről érkezhet valamilyen szakembertől, mint pszichológus, tréner, coach. Ezek közül legkönnyebb elfogadni a család segítségét, hiszen az úgymond egy elfogadott norma, hogy otthon egymással megbeszélitek a történéseket, egymás problémáit. Mindettől független ennek is van egy másik oldala: amikor attól félsz, hogy a társaid terhére vagy. Lentebb, a kihívásoknál részletesen kifejtem. 


Legnehezebb azt elfogadni, amikor szakemberhez kell fordulnod. Egy részről, az egyfajta kiszolgáltatottság, elköteleződés, másrészről benned van a félelem mások véleményével kapcsolatban. 


Lássuk a segítségkérés kihívásait, s egyben tévhiteit


Családdal kapcsolatban:


  • Félelem, hogy mások terhére vagy. Valamiért a mai társadalom azt tanítja, hogy oldjuk meg egyedül a problémáinkat. Úgy vagyunk csak erősek, ha nem kell segítség semmilyen téren. Ráadásul sokan azt tanítják neked, hogy önző vagy, ha bárkihez fordulsz segítségért. 
  • Hiába osztod meg ismerőseiddel problémáidat, úgy sem fog tudni segíteni, mert neki is megvan úgymond a maga baja. Ez a félelem is a teherérzetből indul ki. 
  • Félsz, hogy túl sokat panaszkodsz, és majd elveszíted a szeretteidet. Sok esetben kapjuk ezt, hiszen pl. egy iskolai vitánál rengetegszer vághatják a fejedhez: "Ha így folytatod, senki nem fog veled szóba állni!" Ilyenkor joggal merül fel benned a kérdés: Mi történik, ha tényleg igazuk lesz? 

Szakemberrel kapcsolatos tévhitek:


  • Pszichológust csak a bolondok keresnek. Sajnálatosan ez a tévhit még mindig bennünk él. Érezzük a kiszolgáltatottságot ebben, s nem szeretnénk a függetlenségünket feladni. 
  • "Ha szakemberhez megyek, biztos beteg vagyok." Nem feltétlenül, hisz a konkrét betegségekkel, amelyekre gyógyszer szükséges, a pszichiáter foglalkozik. 
  • Kihívás, hogy általában nehezen ismerjük fel, ha problémával küzdünk, hiszen egy rohanó világban élünk, ahol úgymond nincs idő a dolgok megélésére. Korábbi cikkeimben pontosan emiatt hangsúlyozom a megállás fontosságát. 

Fontos tények a támogatás kérésével kapcsolatban


Mindez bíztatásul is szolgálhat számodra, hogy merj támogatást kérni. Minden igaz lesz a családi-baráti támogatásra, illetve a szakmai segítségre is: 


  • Megkönnyebbülsz már attól, ha meghallgatnak. 
  • A beszélgetés megoldásokhoz vezethet. 
  • Ha szakemberhez mész, olyan technikákat mutat, amik könnyebbé tehetik a problémával való megküzdést. 
  • Fejlődik a személyiséged. 
  • Szélesedik látóköröd
  • Megelőzheted a tényleges mentális betegségeket. 
  • Jó érzés, ha törődnek veled. 
  • Az alternatív megoldások, melyeket a támogatás által kapsz, szabadabbá tesznek. 
  • Sokszor olyan jelenségre jöhetsz rá, amire régebben nem is gondoltál volna. 
  • Biztonságérzetet ad, ha tudod, van kihez fordulnod. 

Mindent összevetve tehát, támogatást kérni inkább erény, mintsem szégyen. Csak bíztatni tudlak rá, hiszen életed sok területén jelent könnyebbséget.

Szerző: Krizbai Terézia
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom