Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Merj támogatást kérni!

A támogatás sokféle lehet. Lehet anyagi, szellemi, azaz oktatás, de lehet mentális is. Most utóbbit szeretném kiemelni, hiszen valójában manapság legvitatottabb téma a mentális segítség kérése, elfogadása.

2023.01.13. | Szerző: Krizbai Terézia

A mentális segítség is jöhet több forrásból: Egy részről kaphatod barátoktól, családtól, más részről érkezhet valamilyen szakembertől, mint pszichológus, tréner, coach. Ezek közül legkönnyebb elfogadni a család segítségét, hiszen az úgymond egy elfogadott norma, hogy otthon egymással megbeszélitek a történéseket, egymás problémáit. Mindettől független ennek is van egy másik oldala: amikor attól félsz, hogy a társaid terhére vagy. Lentebb, a kihívásoknál részletesen kifejtem. 


Legnehezebb azt elfogadni, amikor szakemberhez kell fordulnod. Egy részről, az egyfajta kiszolgáltatottság, elköteleződés, másrészről benned van a félelem mások véleményével kapcsolatban. 


Lássuk a segítségkérés kihívásait, s egyben tévhiteit


Családdal kapcsolatban:


 • Félelem, hogy mások terhére vagy. Valamiért a mai társadalom azt tanítja, hogy oldjuk meg egyedül a problémáinkat. Úgy vagyunk csak erősek, ha nem kell segítség semmilyen téren. Ráadásul sokan azt tanítják neked, hogy önző vagy, ha bárkihez fordulsz segítségért. 
 • Hiába osztod meg ismerőseiddel problémáidat, úgy sem fog tudni segíteni, mert neki is megvan úgymond a maga baja. Ez a félelem is a teherérzetből indul ki. 
 • Félsz, hogy túl sokat panaszkodsz, és majd elveszíted a szeretteidet. Sok esetben kapjuk ezt, hiszen pl. egy iskolai vitánál rengetegszer vághatják a fejedhez: "Ha így folytatod, senki nem fog veled szóba állni!" Ilyenkor joggal merül fel benned a kérdés: Mi történik, ha tényleg igazuk lesz? 

Szakemberrel kapcsolatos tévhitek:


 • Pszichológust csak a bolondok keresnek. Sajnálatosan ez a tévhit még mindig bennünk él. Érezzük a kiszolgáltatottságot ebben, s nem szeretnénk a függetlenségünket feladni. 
 • "Ha szakemberhez megyek, biztos beteg vagyok." Nem feltétlenül, hisz a konkrét betegségekkel, amelyekre gyógyszer szükséges, a pszichiáter foglalkozik. 
 • Kihívás, hogy általában nehezen ismerjük fel, ha problémával küzdünk, hiszen egy rohanó világban élünk, ahol úgymond nincs idő a dolgok megélésére. Korábbi cikkeimben pontosan emiatt hangsúlyozom a megállás fontosságát. 

Fontos tények a támogatás kérésével kapcsolatban


Mindez bíztatásul is szolgálhat számodra, hogy merj támogatást kérni. Minden igaz lesz a családi-baráti támogatásra, illetve a szakmai segítségre is: 


 • Megkönnyebbülsz már attól, ha meghallgatnak. 
 • A beszélgetés megoldásokhoz vezethet. 
 • Ha szakemberhez mész, olyan technikákat mutat, amik könnyebbé tehetik a problémával való megküzdést. 
 • Fejlődik a személyiséged. 
 • Szélesedik látóköröd
 • Megelőzheted a tényleges mentális betegségeket. 
 • Jó érzés, ha törődnek veled. 
 • Az alternatív megoldások, melyeket a támogatás által kapsz, szabadabbá tesznek. 
 • Sokszor olyan jelenségre jöhetsz rá, amire régebben nem is gondoltál volna. 
 • Biztonságérzetet ad, ha tudod, van kihez fordulnod. 

Mindent összevetve tehát, támogatást kérni inkább erény, mintsem szégyen. Csak bíztatni tudlak rá, hiszen életed sok területén jelent könnyebbséget.

Szerző: Krizbai Terézia
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom
mentalis_egeszseg

Mentális egészség

2023.12.18.A mentális egészség A mentális egészség egy nagy gyűjtőfogalom, ami magában foglalja az érzelmi, pszichológiai és szociális jóllétet, ezáltal be...
Elolvasom