Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Mi szükséges ahhoz, hogy képesek legyünk megbocsátani?

2021.04.28. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Számos konfliktushelyzettel találkozunk életünk során, amelyek hosszantartó, sokszor feloldhatatlannak tűnő ellentéteket eredményeznek. Ahhoz, hogy túl tudjunk lépni ezeken a feszült szituációkon, nem egyszer arra van szükség, hogy képesek legyünk megbocsátani. Ez bizony közel sem egyszerű lelki folyamat, nézzük, mi szükséges hozzá! 


Időre lesz szükség, hogy képesek legyünk megbocsátani


Mindenkivel előfordul, hogy direkt, vagy akár véletlenül megbántják valamivel. Ilyenkor a megbántott fél természetes reakciója, hogy első felindulásból dühös és sértődött lesz. Ez lehet jogos vagy jogtalan sértődöttség is, jelen esetben mindegy, hiszen ilyenkor csak az biztos, hogy a kialakult feszültséget előbb vagy utóbb valahogy fel kell oldani. Ennek egyik módja az, hogy képesek legyünk megbocsátani. Nyilván, ez nem egyszerű folyamat, de ha először adunk magunknak egy kis időt, hogy lehiggadjunk, máris megtettük a szükséges első lépést. Azt, hogy mennyi időre van szükség, nem lehet pontosan megmondani, hiszen minden helyzet más, de vélhetően akkor beszélhetünk elegendő időről, ha már tudjuk a konfliktust más perspektívából, lényegében külső szemlélőként is elemezni. Ez azért is fontos, mert „pár lépés” távolságból, azt is meg lehet állapítani, ha esetleg mi magunk is hibáztunk valamiben. Ha ilyet tapasztalunk az duplán jó! Egyrészt azért, mert ezek szerint rendelkezünk önkritikával, másrészt azért is, mert így egy újabb lépést tettünk előre a megbocsátás rögös útján. 


Ha szükséges, legyünk nagyvonalúak


Természetesen az sem mindegy, hogy ki bánt meg minket. Érdekes az emberi természet, hiszen sokkal nehezebben bocsátunk meg egy hozzánk közel álló személynek, mint egy idegennek. Ez azért van, mert egy szeretett személytől teljesen váratlanul ér, ha megbánt miket. Mindenképp szükségünk lesz némi empátiára. Ha már megvizsgáltuk a helyzetet külső szemlélőként, és továbbra is úgy látjuk, hogy teljes joggal vagyunk sértődöttek, próbáljuk a másik fél helyzetébe is beleképzelni magunkat. Lehet, hogy így olyan tényezőkre leszünk figyelmesek, amik segíteni fogják a megbocsátást. Ha így sem sikerül, egyszerűen próbáljunk meg nagyvonalúak lenni, mindazt persze szem előtt tartva, hogy a fennálló sértődött állapot nekünk is kellemetlen élethelyzetet eredményezett. Amennyiben sikerül megbocsátanunk, az idővel javítani fogja a saját önértékelésünket is, hiszen haragudni bárki tud, míg megbocsátani csak egy nemes lélek. Mindig ezt tartsuk szem előtt az életünk során. Könnyebbek lesznek a mindennapok.


További blog bejegyzések
ghosting

Ghosting - Miért tűnt el?

2023.11.23.A ghosting Az eltűnés, kámforrá válás jelenségről akkor beszélünk, amikor egy ember úgy szakítja meg a kommunikációt az ismerkedés egy bizonyos ...
Elolvasom
gondolatok ereje

Kezdd a gondolatok megváltoztatásával

2023.11.20."Nincs a világon se jó, se rossz, csak a gondolkodás teszi azzá." A gondolataink határozzák meg az életünket. Ez egy elég merész kijelentésnek h...
Elolvasom
lelki neszeszer táska

Lelki neszeszer táska

2023.11.03.Képzeljünk el egy nagy lufit, amibe folyamatosan folyik a víz és amikor megtelik, akkor nagy zajjal, csattanással kidurran. Most képzeljük el az...
Elolvasom