Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A boldogság 5 jellemzője

2021.09.09. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A boldogság egy pozitív érzelmi állapot. Mint a legtöbb emberi érzelemnek, a boldogságnak is számtalan, filozófiai, vallási, biológiai és pszichológiai értelmezése van, amik meghatározzák, hogy mi a boldogság, honnan ered, és hogyan érhető el. 


Az emberek ősi vágya a boldogság, a feltétel nélküli boldogság megtapasztalása és a megtartása. A boldogság nem egy légből kapott valami, tehetünk érte, szerencsére tanulmányok sora segít bennünket ebben, irányt mutatva nekünk. De mit kell tennünk, hogy boldogok legyünk? Tehetünk-e egyáltalán valamit? A válasz: igen. Íme, 5 dolog, ami jellemző boldog emberekre. Lássuk, mit tesznek vagy nem tesznek, lássuk, hogy gondolkodnak.


A pénz nem boldogít 


Nem nagyon van ennél nagyobb közhely, de a kutatások szerint egy bizonyos vagyon után bizony már nem növekszik a boldogságérzetünk. Az anyagi biztonság fontos, ezt alátámasztják a kutatások, és a vagyonunkkal jól sáfárkodva megteremthetjük a saját boldogságunkat. A pénz minden áron való hajszolása azonban a boldogságunk ellen hat, ügyelnünk kell az egyensúlyra, arra hogy ne vagyontárgyakat akarjunk felhalmozni, mert az szép és jó, de a boldogságunkhoz nem tesz hozzá.


Barátok, rokonok


A társas kapcsolatok, a baráti társaságok, a munkatársak minden boldog embernek fontosak. A család az első helyen áll, Megosztják magukat másokkal. Társas lények vagyunk, szükségünk van arra, hogy kötődjünk másokhoz. Egy sörözés a barátokkal, egy bográcsozás fantasztikus élmény, és nem kell Ferrarival érkeznünk, hogy jól érezzük magunkat.


A boldog ember tudja, mit akar, van célja


Egy boldog ember tudja, mikor vegye fel a telefont, mikor menjen el egy eseményre, mikor vegyen ki szabadságot. A saját élete az első számára, nem hagyja, hogy kívülről irányítsák, beleszóljanak abba, hogy mit csináljon. Egy boldog embernek van célja, az világos és egyértelmű, kézzelfogható és pontos. Beszélni akarok egy idegen nyelvet. Ez egy cél. Világos és érthető. A homályos, nem pontosan megfogalmazott elvárások magunkkal szemben, nem biztos, hogy eredményre vezetnek. Egy hajónak akkor fúj jó irányból a szél, ha tudja, hová tart.


Optimizmus


Az optimista gondolkodás nem jelent önbecsapást. Bízni a saját ítéletünkben, és tudni, hogy képesek vagyunk megtenni valamit, a lehetőséget látni, és nem az akadályokat, ez az optimizmus. Lesznek nehézségek, de egy világos céllal, optimistán mehetünk előre egészen az áhított boldogságig. Ne felejtsük el! Tehetünk a boldogságunkért.


Energikusan előre


A cselekvéshez testi és lelki energia kell. A boldogságkutatók egyik fontos megállapítása, hogy a sport (heti háromszor egy óra) a boldogság egyik alappillére. A sport hozzájárul ahhoz, hogy energikus légy, ahogy a megfelelő mennyiségű alvás, egy séta a jó levegőn, a relaxáció, és bár talán meglepő, de az otthoni rendrakás is.


A boldogság nem kell, hogy álom maradjon. Legyél boldog te is. 

További blog bejegyzések
önkontroll

Sikereink egyik kulcsa: az önkontroll

2023.08.26.Önkontroll, önuralom, önfegyelem, több hasonló jelentésű szavunk van ezen képességünk kifejezésére. Az, hogy milyen mértékben vagyunk képesek rá...
Elolvasom
időgazdálkodás

Sosincs elég időnk – az időgazdálkodásról

2023.08.21.Nem érek rá, nincs elég időm, sok a dolgom... Mondunk, gondolunk időnként ilyen, vagy hasonló mondatokat. Az időnk valóban korlátozott: egy óra ...
Elolvasom
testi-fogyatekossag

Testi fogyatékosság, és bizonyítás

2023.04.19.Akár vak vagy, vagy nem hallasz, akár mozgásodban vagy korlátozott, mindig hallhatsz ilyen jelzéseket a társadalom részéről. Én vakként, főleg g...
Elolvasom