Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Miért jó (érdemes) elmenni pszichológushoz, terapeutához?

2021.09.07. | Szerző: Bálint Piroska

Az utóbbi években már szerencsére sokat változott a szemlélet a pszichológushoz való fordulást, járást illetően, de még mindig tartja magát masszívan a sztereotípia, hogy a „hülyék járnak oda”, vagy akivel nagy baj van -belül. Időnként érdemes újratervezni és átgondolni a témát.


Néhány alapvető gondolat felsorolható, ami miatt – véleményem szerint – minden embernek az élete során jót tenne a pszichológusi tanácsadás vagy akár terápia, hiszen egészen hétköznapi dolgokról van szó.


Lelki terhek, traumák


Minden embernek van „feldolgoznivalója”: a nehéz fogantatástól, illetve születéstől kezdve (hogy kezdjük az elején), a testvérféltékenységen át, veszteségek, balesetek, válás, halál, érzelmi traumák, elakadások az életben, stb., minden előfordul. Régebben a vallás-egyház töltötte be a lelki élet vezetésének szerepét, ami mára a keresztény európai kultúrában a nagyfokú hatását elvesztette. Ma az emberek többségének hamarabb eszébe jut a pszichológus, akivel a lelki dolgait megbeszélje, mint a gyóntató pap, vagy a lelki atya. 


Szakmai, objektív rálátás


A pszichológussal való konzultáció nem egy baráti beszélgetés. Mivel a szakember mélyrehatóan tanulmányozza a képzés során az emberi viselkedést és annak pszichés-mentális működését – mint ahogy az orvos a testi-fizikait - ezért objektívebb rálátása van az emberi viselkedés miértjére és hogyanjára. És az is lehetséges, hogy egy bizonyos idő után a szakember jobban ismer, mint az, aki közel van hozzád. Nem ítélkezik a személy felett, nem mondja meg a tutit, hanem mindenekfelett kérdez, olyan módon, hogy a helyzetek, folyamatok, önmagunk megértéséhez, majd a megoldásokhoz hozzásegítsen.


Tabutémák


Szinte minden családban, kapcsolatban, munkahelyen vannak olyan témák, amelyekről nem szoktak, nem illik beszélni, bár fontosak. Mint pl. a halál, a szex, a pénz…az általános tabutémák. Ezekről a dolgokról lehet a szakemberrel (főleg ha bizonyos témában szakember, pl. szexuálpszichológus) őszintén és kendőzetlenül beszélni.


Kapcsolati rendszerek javulása


Az önismeret és ezáltal az emberismeret is gyarapszik. Mivel az ember saját magával él a legtöbbet egész életében, az önmagunkkal való jó kapcsolat kardinális kérdés. Ebből következik a másokkal, a világgal való kapcsolatunk minősége is. A pszichológusi segítség önmagában egy elfogadáson alapszik, és ez nagyban hozzásegít a saját magunk feltétel nélküli elfogadásához is. Ezáltal a külső világ is elfogadhatóbbá válik. Az elgondolkodtató kérdések nem mindig egyszerűek és könnyűek, de minél jobban megértjük, hogy mi miért és hogyan zajlik mibennünk, annál jobban kisimulnak a belső-külső ráncok is. Arról nem is beszélve, hogy ez az egyetlen jótanács az emberiség számára, ami több ezer éve aktuális - nem véletlenül -, hogy: „Ismerd meg önmagad!”

Szerző: Bálint Piroska
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom