Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen?

2022.03.16. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A borús, esős ősz és a szürke, hideg tél után minden évben eljön a tavasz. És vele a tavaszi fáradtság is. Ez a lehangoltsággal, levertséggel járó érzés a jó idő beköszöntével ér el bennünket. Szívesen kihagynánk ezt az időszakot? Vagy jó lenne gyorsan átvészelni? Mutatjuk, hogy mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen. 


Tavaszi fáradtság ellen – minőségi reggelivel kezdjük a napot


Ahogy a reggelünk indul, az meghatározza az egész napunkat. Végiggondolhatjuk az aznapi teendőinket, feltölthetjük magunkat pozitív energiával. Így energikusan, pozitívan és lélekben erősen indulhatunk el otthonról. A lelki feltöltődés mellett ugyanolyan fontos lesz, hogy a testünket is feltöltsük tápanyagokkal. 


Igyekezzünk nem egy gyorsétterem előző nap vásárolt hamburgerével kezdeni a napot. Együnk friss zöldségeket, igyunk egy smoothie-t, a kávénk készüljön frissen őrölt kávéból, és péksüteményünket se a fagyasztóból vegyék ki a sütés előtt. A reggeli szendvicsünkre tehetünk csírát, amit az ablakban nevelünk, és frissen facsart gyümölcsöt is vihetünk az útra a joghurtunk mellé. Találjuk meg azokat az ételeket, amik jól esnek a szervezetünknek reggelente, ne adjunk esélyt a tavaszi fáradtságnak.


Tavaszi fáradtság ellen – napsütés minden mennyiségben


A tél megvonja tőlünk a napot, de a tavasztól visszakapjuk. Sétáljunk sokat, legyünk a friss levegőn, hagyjuk, hogy a tavaszi nap sugarai elérjék a bőrünket. Jó sokáig. A nap feltölti a D-vitamin raktárainkat, és a lelkünket is eléri. A napsütés nem csak a növények életében játszik fontos szerepet. Bár mi nem fotoszintetizálunk, ugyanúgy szükségünk van a napsütésre, mint minden élőlénynek. Ha süt a nap, jobb lesz a kedvünk, és úgy érezzük, hogy azonnal egy hosszabb sétát kell tennünk a közeli erdőben. Csodáljuk meg az ébredező természetet. Hogy a tavaszról ne a tavaszi fáradtság jusson az eszünkbe. 


Tavaszi fáradtság ellen – a vitaminok is segíthetnek


Egyes vélemények szerint a tavaszi fáradtság egyik kiváltó oka a vitaminhiány. Ezt azzal magyarázzák, hogy a téli időszakban kevesebb friss zöldséghez és gyümölcshöz jutunk, ezért kiürülnek a vitamin-raktárkészleteink. Elfogadhatjuk ezt, vagy kételkedhetünk is benne, de az biztos, hogy egy kis friss gyümölcs nem fog ártani. Ma már szinte mindig, mindenféle gyümölcs és zöldség elérhető az áruházakban, mi pedig igyekezzünk olyat választani, aminek szezonja van, friss és ízekkel teli. 


Vagy betérhetünk egy drogériába, és vehetünk egy doboz vitamint magunknak. Ha nem szeretnénk szintetikus vitamint szedni, választhatunk növények és gyümölcsök kivonatából készült teljesen természetes vitamint is magunknak. Egy tavaszi vitaminkúrával sikeresen vehetjük fel a harcot a tavaszi fáradtság ellen. A szakemberek ezt állítják. Higgyünk nekik. 


Tavaszi fáradtság ellen – mozogjunk!!!


Mozogjunk! Nem lehet elégszer elmondani, hogy a sportnak mennyi pozitív hatása van. Gondolnánk, hogy a tavaszi fáradtság ellen is jó? Jó bizony! Elővehetjük az ősszel elpakolt kerékpárunkat, és felpattanhatunk rá. Nem kell persze egyből egy Balaton kört tekernünk, az is elég lehet, ha a napsütésben a barátainkkal vagy a családunkkal letekerünk néhány kilométert. 


Az, hogy a tavasz beálltával milyen sportot kezdünk el vagy folytatunk, teljesen mindegy. A lényeg az lesz, hogy mozogjunk, és hogy ezt rendszeresen tegyük. Heti háromszor egy óra a minimum. Szánjuk rá magunkat. Nem olyan sok idő az. Egy átlagos honfitársunk egy nap többet tölt a televízió előtt. 


A mozgás azért lesz jó, mert közben még napozhatunk is. És a mozgás közben felszabaduló hormonjaink végleg leszámolnak a téli rosszkedvünkkel.

 

Tavaszi fáradtság ellen – jöhet egy kis gyógytea?


Ősi praktika a tavaszi fáradtság ellen a gyógytea. A citromfű, a cickafark, a csalán és csipkebogyó tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. És még finom is. Inkább a szálas teát főzzünk magunknak, ezek ugyanis egészségesebbek, mint a filteres változatok. A teánkat ihatjuk forrón vagy akár hidegen is. Kedvünk szerint ízesíthetjük mézzel vagy cukorral, facsarhatunk bele citromot, de ihatjuk önmagában, üresen is. Ahogy jól esik.


Pihenni se felejtsünk el


A sport, az aktivitás fontos, hogy elkerülhessük a tavaszi fáradtságot, de a pihenés legalább ennyire fontos lesz. Fontos lesz az alvásunk mennyisége és minősége is. Igyekezzünk éjfél előtt ágyba kerülni, és aludjunk eleget. Ha korán kell kelnünk, feküdjünk le időben. A pihentető alváshoz jó ágy kell, és nyugodt környezet. Teremtsünk olyan körülményeket, ahol szívesen pihenünk, ahova szívesen vonulunk vissza egy fárasztó nap után. A mobilunkat szabadságoljuk, ha lehet, ne vigyük magunkkal az ágyba. Kerüljük a televíziót, a híreket, és közösségi médiát lefekvés előtt, inkább olvassunk vagy relaxáljunk. Hallgathatunk pihentető, megnyugtató zenét is. Fokozottan figyeljünk erre ebben az időszakban. A szombat esti sörözésből se hajnalban érjünk haza. Egy kis odafigyeléssel a pihenés is hozzájárulhat ahhoz, hogy észre se vegyük a tavaszi fáradtságot

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom