Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Öt módszer az akaraterő fejlesztésére

2021.07.07. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Sokan gondolják, hogy az akaraterő minden ember számára adott és nem fejleszthető. Ők tévednek, mert számos technika létezik, amivel szilárdabbá lehet varázsolni. Miért olyan fontos, hogy javítsunk ezen a tulajdonságunkon? Mert segít elérni a céljainkat és még új szokások kialakításánál is szerepet játszhat. Öt módszert mutatunk az akaraterő fejlesztésére. 


Az akaraterő pontosan úgy működik, mint az izmaink. Ha nem eddzük, nem teszünk érte semmit, akkor egy idő után elhalványul, ezután elsorvad. Pedig az egészséges akaraterő segít boldogulni az életben, fejleszt és akár új szokások kialakítására is használhatjuk. 


1. Minden nap dönteni


Ahhoz, hogy fejlődjön az akaraterőnk, hogy új szokásaink alakuljanak ki, minden reggel úgy kell indítani a napot, hogy eldöntjük: tovább csináljuk. Kezdetben tehát nem lesz automatikus az új szokás bevezetése, de ha minden nap meghozzuk a döntést, akkor egy idő után átalakul, természetes szokás válik belőle. 


2. Írj listát!


Ha új szokást akarsz bevezetni, akkor tegyél rendet a napodban. Erre egy jó módszer, ha előző este listát írsz az elvégzendő teendőidről. Aznap így már nem kell azon gondolkodnod, hogy mit is szeretnél csinálni. Csak rá kell nézned a papírra, és tudni fogod, hogyan áll össze közeljövőd. Annál pedig nincs jobb érzés, mint kipipálni egy elvégzett teendőt. 


3. Aludd ki magad!


Furcsán hangozhat, de az alvás összefüggésben van az akaraterővel. Ha kipihened magad, sokkal könnyebben hozhatsz meg döntéseket, higgadtabb és tudatosabbak a cselekedeteid. Jobban tudsz majd „akarni”, így könnyebb lesz kialakítani az új szokást. Az alvás mellett hasznos lehet a napi relaxáció. Találj a napodban 5-10 percet arra, hogy ellazulj, elengedd a problémákat, és csak magadra figyelj. Ha kitartasz emellett minden nap, fejlődik az akaraterőd, és sokkal könnyebben alakulnak ki a vágyott új szokások is. 


4. Jobbkéz, balkéz


Csinálj váratlant, teszteld magad, ezáltal fejlődsz. Jó módszer erre, ha jobbkezesként bal kézzel végzel el néhány tevékenységet. Nehezebb lesz, ügyetlenebb leszel, de ha kitartasz, akkor az érezhetően jó hatással lesz az akaraterődre. Ne félj cserélni, hidd el, a sikerélmény nem marad el. 


5. Testtartás


Rengeteg embernek rossz a testtartása, nem figyel arra, hogyan ül, hogy áll, hogyan alszik, miként sétál. Az akaraterőd rendkívüli módon fejleszthető, ha egész nap odafigyelsz arra, hogy helyesen tartsd a vállad, egyenes háttal ülj, úgy feküdj az ágyadba, hogy reggelre ne fájduljon meg a nyakad. 

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom