Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Öt tipp, hogy jól induljon a reggel

2021.05.18. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Ha nem indul jól a reggelünk, az az egész napunkra kihat, dobhatjuk a kukába a további részét. Pedig egy kis energiabefektetéssel, néhány rutin bevezetésével könnyedén a nap legjobb pillanatait élhetjük meg ezekben a percekben. Mutatunk néhány tippet, hogy biztosan jól induljon a reggel!


1. Kelj egy kicsit korábban!


Ha már attól a pillanattól kezdve, hogy felébredtél, késésben vagy, garantáltan nem lesz időd semmire reggel. Kapkodással, rohanással telnek majd a percek, és úgy érzed, elúszott az egész napod. Tippünk, hogy állítsd az ébresztődet kicsit előrébb, mondjuk 15 perccel. Nyersz magadnak egy békésebb reggelt, amikor kényelmesebben tudsz készülődni, nem kell minden után kapkodnod. 


2. Pakolj előre, hogy jól induljon a reggel!


Ha nem reggel kell kiválasztanod a ruhát, amiben aznap el akarsz indulni, hanem már előző este kikészíted, értékes perceket nyersz. Ha az ebédedet magaddal viszed, akkor előző este azt is be tudod pakolni egy dobozba, azzal sem fárasztod magad reggel. Ha elutazol, akkor is legyen kész a bőröndöd. Akár a reggelidet is előkészítheted előző nap, de sokan még a kotyogós kávéfőzőt is megtömik, hogy reggel már csak melegíteni kelljen. 


3. Reggeli!


Valójában ez sem mindenki számára alapvető. Rengeteg ember hanyagolja el a nap talán legfontosabb étkezését, a reggelit. Pedig ez elengedhetetlen ahhoz, hogy jól induljon a reggel. Ezt még akkor is muszáj véghezvinned, ha úgy érzed: nincs is étvágyad. A reggeliből tudsz erőt meríteni a nap további részére. Ez az, ami elindít, emiatt nem kell éhgyomorra kávét innod. Ha kimarad, az egész napodnak lőttek, erőtlen, kedvetlen, motiválatlan leszel. Ha ez a reggeli még egészséges is, az csak hab a tortán.


4. A rutin meg a percek


Alakíts ki magadnak reggeli rituálékat. Vegyél forró fürdőt, csinálj meg néhány fekvőtámaszt, esetleg igyál meg egy teát vagy olvass negyed órát. Olyan tevékenység legyen, amit szeretsz csinálni, így nagyobb kedved lesz kikelni az ágyból, nekivágni a napnak. Ha minden nap tudsz ezekre időt szánni, az már rutin, ami a nehezen kelő emberek számára nagy segítség. 


5. Aludj!


A jól induló reggelt már előző este meg tudod alapozni azzal, ha időben lefekszel. Még akkor is tedd meg ezt, ha nem érzed magad álmosnak. Hidd el: az vagy! Nincs az a sorozat, ami miatt érdemes hajnalig ébren maradni, és úgy ébredni, mint egy kifacsart citrom. Az ágyban már ne tévézz, ne nyomkodd a telefonod, inkább olvass egy jó könyvet. Sokkal jobban fogod magad érezni reggel – ha tévén alszol el, azt se fogod tudni, milyen kockát láttál utoljára.


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom