Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Pozitívan a hátrányokról

2022.10.21. | Szerző: Krizbai Terézia

Ez a cikk egyszerre lesz személyes, ugyanakkor szakmai is. Fontosnak tartom, hogy hátrányainkról, nehézségeinkről nyíltan beszéljünk, s lényeges az is, hogyan kovácsolhatunk e nehézségek bizonyos részeiből előnyt. Számos akadályba ütközhetünk életünk során, én most itt azt a fajta hátrányt szeretném kiemelni, amikor valamely érzékszervünk nem funkcionál, vagy hiányzik. 


Ha valamelyik érzékünket, pl. látásunkat nem tudjuk használni, számos nehézséggel, kihívással jár. Hiszen másképp kell szervezni az életet, alternativ módon vagyunk kénytelenek bizonyos dolgokra megoldást találni. Mind a szakmai tudás, mind saját tapasztalataim ezt igazolják, hisz én születésem óta vakként élem mindennapjaimat. Sok feladatot lassabban oldok meg, mint te, aki látsz. Például a cikkek írásához, illetve olvasáshoz képernyőolvasó programot használok, mely által hallom, amit te látsz a képernyőn.


Mi vakok a tapintás, hallás, és szaglás alapján dolgozunk. Mások, akik esetleg nem hallanak, a látásukra tudnak jobban támaszkodni. Akármennyire alternativak a megoldásaink, mégis számos nehézséggel nézünk szembe. Lássunk néhány példát:


Lassabban oldunk meg bizonyos feladatot


Igen, ha hasonló helyzetben vagy, ezt nehéz elfogadni, főként, mikor látod a körülötted lévők gyorsaságát. Picit irigykedve nézheted, és teljesen természetes, hogy felmerül benned a vágy, hogy te is meg tudd olyan tempóban oldani feladataidat, mint környezeted. 


Kaphatsz negatív megjegyzéseket


Ez borzalmas érzés, én magam is tudom. Lehetnek olyan közegek, ahol kifejezetten stresszes állapotba kerülsz, mert egyszerűen pontosan tudod, mi fog következni. Nálam bizonyos emberek épp a lassúságomra tesznek negatív megjegyzéseket. Találkozhatsz pl ilyenekkel, hogy "Mikor tanulsz már meg gyorsabban menni?" "26, vagy akárhány évesen miért bénázol?" Ilyenkor annyira be lehet feszülni, hogy még azt is elfelejted, merre van az előre. Én szakember vagyok, de egy ilyen hallatán, tegyenek megjegyzést bármire, olyannyira képes vagyok leblokkolni, hogy még "bénább" leszek. 


Nem tudsz mindent egyedül megcsinálni, bármennyire szeretnéd


Ezt rendkivül nehéz bizony elfogadni, mert sokan vagyunk maximalisták, illetve senki nem szereti a korlátait. Sokat fogok írni ezeknek elfogadásáról majd, illetve a család szerepéről is e tekintetben. De az biztos, hogy több dologban érezhetjük korlátozva magunkat, és emiatt állandó túlszervezettségérzetünk is lehet. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert több szervezést igényel az életünk.

Szerző: Krizbai Terézia
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom