Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Szerelmi kudarcok: 5 ok, amiért mindig rosszul választasz párt

2022.10.18. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Ha újra és újra összetörik a szívedet és azt érzed, te mindent megtettél, biztosan igazad is van. Részben. Ugyanakkor érdemes mélyebb önvizsgálatot tartani, mert valószínűleg te sem vagy hibátlan, ha rendszeresen átvernek, átejtenek, vagy idő előtt, indok nélkül lépnek le tőled a partnerek. Szimplán „csak” rosszul választasz párt. Ne hagyd, hogy ezek a hibásan felmért képességű társak elvegyék az önbizalmadat, vagy az igaz szerelembe és a Nagy Ő megtalálásába vetett hitedet, de tedd rendbe magadat lelkileg és testileg mielőtt belevágsz egy újabb kapcsolatba, ami a fentiek hiányában valószínűleg ismét kudarcra lenne ítélve. 


Ha te is rendszeresen rosszul választasz párt, cikkünk neked szól, megpróbálunk segíteni, hogyan ne kövesd el újra és újra ugyanazokat a hibákat párválasztásnál és randizáskor. Adunk 5 tippet, hogyan kerüld el a szerelmi kudarcokat és megpróbáljuk megmutatni az okokat, amelyek miatt jellemzően rosszul választasz párt. Ha eleged van az állandó nyaggatásból a családi ebédeknél, hogy miért jöttél megint egyedül, hova lett a múltkor bemutatott helyes fiatalember/kishölgy, ha a barátaid sorra megállapodnak, családot alapítanak, de neked kilátásban sincs a partnered, megelégelted, hogy az összes unokatesód elkelt már, még az is, amelyiket simán lekörözted bármilyen játékban a nagyinál, ha unod már, hogy az esküvőkre egyedül érkezel, mert a „plusz egy főd” megint lelépett, de nem tudod, hogy miért, akkor olvasd el az alábbi cikket, melyben arra próbálunk választ adni, hogy mi lehet az oka annak, hogy rendszerint rosszul választasz párt. 


Önbizalomhiány


Ha a goromba főnököd lehord a reggeli meetingen, mert nem készültél el időre egy feladattal, vagy nem teljesítetted az elvárt számokat, akkor joggal megkaphatod tőle, hogy alkalmatlan vagy a munkád és a rád bízott feladat ellátására. Lehet, hogy igaza van és túl nagy falat számodra a megbízás, de ne feledd, ha nem szeded össze és embereled meg magad és nem hozod be a hátrányt, lemaradást, akkor sajnos igaza lesz abban, hogy a feladat nem neked való, mert egy idő után te is elhiszed magadról, hogy kevés vagy, ugyanígy a környezeted is azt fogja gondolni rólad, hogy nem vagy alkalmas az adott pozícióra. Ugyanez kivetülhet a párválasztásra is és beleeshetsz abba a hibába, hogy rosszul választasz párt, mert te sem tudod magadat, a hibáidat és a képességeidet reálisan felmérni, ha olyan közegben élsz és olyan impulzusokat kapsz állandóan, melyek önbizalomhiányt okoznak. Ha egy partner azt vágja a fejedhez veszekedéskor, vagy szakításkor, hogy nem vagy szerethető, előbb-utóbb elhiszed és önsajnálatba merülsz. Légy tisztában az értékeiddel, a képességeiddel, azzal, hogy mennyit érsz, mert amíg az önmagadról alkotott képed nem valós, a felfogásod és a hozzáállásod nem reális és pozitív, és te magad sem szereted önmagad, addig nagyon nehéz lesz valaki másnak elfogadnia téged és nagy eséllyel újból rosszul választasz párt magadnak. 


Hamis önkép


A rosszul felmért önkép, a valótlan önértékelés, az önfelfogás hiányossága mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy rendszerint rosszul választasz párt. A hamis önfelismerést számos tényező befolyásolja, de legerősebb hatással a média és a közösségi média bír. A tévéből, újságokból folyamatosan a tökéletes(nek hitt) celebeket, modelleket, színészeket látva sokan érzik magukat kevesebbnek, kövérebbnek, pattanásosabbnak, pedig a valóságban ők sem tökéletesek, de annak kell mutatni magukat, hogy felnézzünk rájuk, csodáljuk őket. Ezzel azonban komoly károkat okozhat a lelkünkben, főleg fiatal korban. Ha ezeket nem kezeled megfelelően, előfordulhat, hogy később rosszul választasz párt. A közösségi médiából, különösen a Facebookon, instagramon, tik-tokon szembejövő arcok filterekkel, tökéletes fényviszonyok között fotózva érik el azt az eredményt, amitől mi magunk kevésnek, csúnyának, kövérnek érezzük magunkat. Hibásan! Komoly erő, önismeret kell ahhoz, főleg fiatalon, hogy ne higgyünk el mindent feltétlenül, amit a neten látunk. Nem szabad bedőlni ezeknek a photoshopolt, a hibákat elfedő, csak a tökéletes képet bemutató celebeknek és influenszereknek, mert ezek olyan komoly károkat okozhatnak az önbecsülésünkben és az önmagunkról alkotott képben, melyek, ha benned maradnak tüskeként, nagy eséllyel rosszul választasz párt később. Senkinek nem segít, ha agyonfilterezett képet töltesz fel magadról a netre, vagy netán egy randioldalra, aztán a találkozó előtt órákat töltesz azzal, hogy olyanra sminkeld magad, mint a „saját” fotódon. Ezzel csak és kizárólag önmagadnak ártasz, mert hamis kép alakul ki rólad még benned is, nemhogy a randipartneredben. De gondold csak meg! Hogyan találnád meg a hozzád illő társat, ha még önmagaddal sem vagy tisztában? Persze, hogy rosszul választasz párt, ha rosszul ítéled meg önmagad. Légy tisztában az értékeiddel, ugyanakkor a hibáiddal is. Ne érezd magad kevesebbnek attól, hogy nincs olyan kerek popsid, mint J.Lo-nak, vagy nem áll olyan tökéletesen a hajad, mint a Kardashian-testvéreknek.

 

Rágörcsölsz a párkeresésre


Meglátod, hogy az exed boldogan (legalábbis magát annak mutatva) pózol az új párja mellett a közösségi médiában, te pedig még a pizsamában csokit zabáló fázisban vagy és egész nap romantikus filmeket nézel bőgve. Mi a legrosszabb, amit ekkor tehetsz? Ha rágörcsölsz a párkeresésre és dühből, vagy netán bosszúból megpróbálsz találni valakit, hogy visszavághass. Felejtsd el! Ez egy úthoz vezet, ahhoz, hogy rosszul választasz párt. Megint. Csak azért, mert az exed úgy tűnik, már túllépett a veled való kapcsolaton és szakításon, az nem jelenti azt, hogy te is készen állsz egy új kapcsolatra. Első és legfontosabb, hogy építsd fel magad a csalódás után és találd meg az utadat egyedül is. Tölts sok időt a barátaiddal, kirándulj, legyél sokat a szabadban, ne zárkózz el a külvilágtól, keress egy új hobbit, kikapcsolódást, főzz, tanulj meg varrni, vagy iratkozz be egy nyelvtanfolyamra, kalligráfiára, bármire, ami érdekel és ami erősít, fejleszt téged. Használd ki az egyedül töltött időt arra, hogy kipróbálj és megismerj egy új sportágat, elolvasd a polcon porosodó könyveket, hogy rendezed a régóta halogatott dolgaidat, a korábban elhanyagolt barátaidat, tisztázod a kapcsolataidat azokkal, akikkel esetleg haragban vagy, felkeresd a régi osztálytársaidat, esetleg plusz munkát vállalsz, önkénteskedsz, eljársz egy menhelyre kutyát sétáltatni, netán kertészkedsz, felújítsd az otthonod, átrendezd a szobádat, besegítesz a szomszéd néninek, jótékonykodsz, bármit, ami téged fejleszt. Ha tisztában vagy önmagaddal, tiszta lappal indulsz egy új kapcsolatban, és kisebb az esély, hogy rosszul választasz párt. 


Túlságosan ragaszkodsz ideálodhoz


Lehet, hogy a tökéletes pár éppen az orrod előtt van, nap mint nap összefuttok az irodai ebédlőben, egymás mellett főzitek a kávét reggelente, vagy együtt utaztok a metrón munkába menet, de te észre sem veszed, mert éppen nem olyan magas, nem olyan a haja vagy a szeme színe, amilyet az álmaidban elképzeltél a párodnak. Nah, ezt gyorsan felejtsd el, mert akkor is rosszul választasz párt, ha csak a zsáneredet hajszolod. A szőke herceg mindenkinek más, de nem attól lesz tökéletes a számodra, mert óvodás korodban lerajzoltad magatokat kézen fogva menyasszonyi ruhában a templomból kifelé jövet, hanem attól, hogy te magad kiteljesedsz mellette, tökéletesen kiegészítitek egymást, remek egységet alkottok és a másik feledet jelenti. Ne ítélj el valakit és utasíts vissza élből csak azért, mert nem olyan fizikai adottságokkal, külső jegyekkel, netán egzisztenciával rendelkezik, amilyet magad mellé képzelsz. A boldogság és a szerelem nem azon múlik, hogy milyen márkájú autója van valakinek, hanem azon, hogy hogyan bánik veled, miként értékel téged és te hogyan teljesedsz ki mellette. Örökké rosszul választasz párt majd, ha csak az általad felállított eszményt kajtatva éled az életedet. 


Nem tudod, merre tartasz


Ha nincs életcélod, napról napra taposod a malmot a munkában, nem találod a helyed a világban, nincs kedved a barátaidhoz, komoly fizikai fájdalmat érzel, ha össze kell szedned magad egy mozihoz, monoton az életed, akkor sanszos, hogy rosszul választasz párt is magadnak. Tedd tisztába magad, legyen célod, legyen rendben az önértékelésed és mindenekelőtt te magad állj készen egy új kapcsolat egy új partner megismerésére és beengedésére az életedbe, mert ha te nem ismered önmagad, a céljaidat, a vágyaidat és ezekért nem teszel meg minden tőled telhetőt, akkor nem állsz készen egy új kapcsolatra és rosszul választasz párt is. 

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom