Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Önbizalom

Ez a fogalom igazából csak úgy érthető meg, ha önbizalomról, önértékelésről és önbecsülésről is beszélünk, és megvizsgáljuk ezek egymáshoz való viszonyát. Az önértékelés inkább a múltról szól: mennyire értékelem azt, amit elértem? Az önbecsülés ehhez képest jelen idejű, mennyire becsülöm azt, aki most vagyok. Az önbizalom pedig a leginkább jövő orientált: bízom-e magamban, bízom-e a saját jövőmben?


Az alacsony önbizalmú, illetve önértékelésű emberek társaságban visszahúzódóak, szeretnek egyedül lenni, és a szorongásaik miatt az élet sok területén hátrányba kerülhetnek. Az alábbi jelek utalhatnak önbizalomhiányra:


  • Az önbizalomhiányosok mindenáron próbálják kerülni a konfliktusokat. Éppen ezért előfordul, hogy „a békesség kedvéért” olyasmikkel is egyetértenek egy vitában, amiről valójában más a véleményük.
  • Az alacsony önbecsülésű emberek még a legenyhébb kritikát is támadásnak veszik, és nagyon mélyen megbántódnak tőle. Napokig képesek rágódni a legapróbb megjegyzésen is, és folyamatosan keresik magunkban a hibát.
  • Kerülik a kihívásokat, amely a különösen az önbizalomhiányos gyerekekre jellemző. Náluk gyakoriak a hangulatzavarok, nem szívesen vesznek részt versenyeken.
  • Könnyen depresszióba esnek. A depresszió nagyon gyakran táplálkozik az alacsony önbecsülésből. Akik ilyesmiben szenvednek, kerülik a társaságot, nem állnak ki magukért, és félnek új dolgokat kipróbálni.
  • Az alacsony önbizalmú emberek sokszor úgy érzik, hogy mindenben hibáznak, a rossz dolognak ők az okozóik, ezért az indokoltnál sokkal gyakrabban kérnek bocsánatot.

Egy magabiztos ember pedig a következőképpen írható le: Azt teszi, amiről hiszi, hogy helyes, akkor is, ha mások nem értenek vele egyet, vagy bírálják érte. Hajlandó kockáztatni. A cél érdekében vállalja a hosszabb utat, és ha menet közben hibázik, azt elismeri. Ha valami sikerül, irigylésre méltó természetességgel fogadja mások dicsérő szavait, ugyanakkor mindig tudatában van annak, hogy a sikerért mennyit kellett küzdenie.


Továbbá jelentős attitűdbeli különbség az életminőségben is megmutatkozik. Az önbizalommal teljes embereknek az élete:


  • összefüggésbe hozható a jobb egészségi állapottal,
  • a jobb szociális élettel,
  • az életük többnyire mentes a félelemtől, a szorongástól és a stressztől
  • több időt töltenek élvezetes dolgokkal
  • intenzívebben tartják a kapcsolatot különböző közösségekkel.

A fentiek alapján bátran megállapíthatjuk, hogy az életünk szinte minden területét meghatározza az önbizalmunk. A karrierünktől a párkapcsolatunkon át a gyereknevelésig hatással van a mindennapjainkra.