Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A járványhelyzet okozta fásultság leküzdése

2021.08.12. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Tavaly a világ feltérképezetlen utazásba kezdett egy globális járvány univerzumába egy új, ismeretlen vírus, a Covid19 kapcsán. A pandémia hirtelen megváltoztatta életmódunkat, másokkal való kapcsolatunkat és mindennapi működésünket. Sok ember megtapasztalta a válságra adott válaszreakciójában a szorongás és a depresszió bizonyos fokú jelenlétét. A félelem, a zavartság, az ingerlékenység és alvászavar, illetve mintegy másfél évvel a kezdetek után a fásultság mind gyakori reakció a traumára. A világjárvány globális emberi populáció mentális egészségére gyakorolt ​​hatása tartósan és mélyen visszhangozhat a távoli jövőben, jóval azután is, hogy fizikai megnyilvánulásai befejeződtek. De vajon mit tehetünk most a járványhelyzet okozta fásultság leküzdése ürügyén? Nézzük!


Pandémiás fásultság leküzdése


Jelenleg egy olyan járvány sokadik hónapjában járunk, amely népegészségügyi szakértők szerint még hónapokig folytatódik. Ennek eredményeként már bizony mindenkit megérint valamilyen szinten a járványhelyzet okozta letargia. Egyre gyakrabban halljuk a „Mikor lesz már ennek vége?” költői kérdést – ennek aggodalmát, csalódottságát valamennyien átéljük. Bár a „járványos kiábrándultság” nem tényleges klinikai diagnózis, mind tapasztalhatjuk kisebb-nagyobb aspektusait. A járvány igencsak újraértékelte általános mentális jólétünket. Nyilván nem is csoda: együtt ismeretlen fenyegetést élünk át. Az orvosi, tudományos közösség küzd a pandémiával kapcsolatos új betegségek jobb megértése, kezelése és megelőzése érdekében. Meg kellett tanulnunk, hogyan alkalmazkodjunk ehhez az új életmódhoz, de az emberek többsége már vissza akar térni a világjárvány előtti életéhez. A vírus azonban még mindig nem enged, és az információs káosz egy kicsit sem segít, mégis erőt kell vennünk magunkon, és megtenni a szükséges lépéseket a pandémiás fásultság leküzdése érdekében!


Mik ezek a lépések?


Ami fontos, az annak a ténye, hogy a boldogságod bizonyos mértékig a saját kezedben van, és kulcsfontosságú, hogy mire összpontosítasz a mindennapi léted során. Próbáld megtartani pozitív gondolkodásodat és életkedvedet, koncentrálj az önmagad tekintetében igenis jóval kiterjedtebb lehetőségek tárházára! Tölts időt magaddal, összpontosíts erősségeidre és hibáidra, keresd az összefüggéseket, ismerd meg önmagad, vedd számba a személyes fejlődési potenciálokat, teljesedj ki, változtass rossz szokásaidon, vagy csak egyszerűen priorizáld rövid és hosszú távú céljaidat. Figyelj a pozitív kapcsolódási pontokra másokkal, legyél kedves, toleráns és türelmes, és ne felejtsd el, hogy a mosolygás „fertőző” még járvány idején is. Ha korlátozva érzed magad, fordítsd a fókuszt a személyes autonómiádra, függetlenítsd magad mások elvárásaitól, és alakítsd úgy az életed, ahogy számodra a legmegfelelőbb. Ha zavar, hogy nem tudod irányítani a dolgokat, egyszerűen lépj át a saját kis életteredbe, teljesítsd ki ott a kontrollt, ne csak sodródj, határozd meg a saját irányultságodat, és haladj afelé. Jegyezd meg jól, hogy a nehézségek elfogadása és megélése nem zárja ki, hogy közben a boldog pillanatok megélését is engedélyezzük magunknak, és észrevegyük, hogy semmi sem lehet folyamatosan rossz.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom