Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A Nagy-hét lényege

Most egy aktuális témával kapcsolatos cikket szeretnék megosztani veletek, hiszen a húsvét, és az arra való mentális készülődés- főként hívő körökben- sokak számára rengeteget jelent. Leginkább a mentális oldalt szeretném kiemelni.

2023.04.04. | Szerző: Krizbai Terézia

Húsvét előtt a készülődés mindenki számára mást jelent. Vannak, akik már 40 nappal előtte tartják az úgy nevezett nagyböjtöt, ezzel készülve az ünnepre, és az azt megelőző vallási eseményekre. Mindenki számára a böjt mást jelent. Van, aki nem eszik húst, mások egyéb tevékenységeket vonnak meg maguktól, mint például a számítógépes játékokat, vagy az interneten való böngészést. Itt mentális szempontból a lényeg egyfajta ráhangolódás kezdete. Elkezdünk „megérkezni” a húsvét felé. 


A nagy-hét által sokan vonulunk el ilyenkor elcsendesedni, meditálni. Nem mindenki hívő szemszögből, ám mentális nézőpontból is ilyenkor érdemes megállni, és számot vetni az életünkkel. A húsvét, mint azt tudjuk, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe, de aki nem tekinti magát hívőnek, ő maga is „feltámadhat”, azaz megújulhat.


A nagy-hét lényege nemcsak a hitbeli jelenségek átgondolása, hanem a megújulás előkészítése


  • Érdemes leltárt készíteni. Összeszedhetjük életünkben a pozitív, és negatív jelenségeket. Hasonlóan a karácsony előtti mentális „nagytakarításhoz”. Ha ezeket tudatosan leírjuk, vagy bármilyen formába öntjük, könnyebben ismerhetjük meg önmagunkat. 
  • A leltárból érdemes kiválogatni, min szeretnénk változtatni, vagy milyen újszerű jelenségeket szeretnénk bevinni az életünkbe. Ez lehet bármi, amit még nem próbáltunk ki, lehet egy karrierváltás, új dolog, amit meg szeretnénk tanulni. 
  • A kiválasztott jelenségekből érdemes új célokat felállítani. Akár felállíthatunk egy fontossági sorrendet, mit, mikor, és milyen formában kívánunk megvalósítani. 

Természetesen mindezeket a teljesség igénye nélkül soroltam fel.


Milyen pozitív következményei vannak a megújulásnak?


  • Megelőzhető a kiégés. Hiszen nem mindig ugyanazt tesszük, monoton módon, ezért kisebb az esélye a fásultságérzetnek. A fáradt napok után az új történések, jelenségek az életedben feltölthetnek.
  • Az általános mentális állapoton javít. 
  • Fokozza az önértékelést

Összegezve: A folyamatos megújulás segít a mentális egészség fenntartásában, és javításában. Te magad is pozitívabb gondolkodásra tehetsz szert, illetve környezetednek is erőt adhatsz.


A megújuláshoz sok sikert és áldott húsvéti ünnepet kívánok!

Szerző: Krizbai Terézia
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
ghosting

Ghosting - Miért tűnt el?

2023.11.23.A ghosting Az eltűnés, kámforrá válás jelenségről akkor beszélünk, amikor egy ember úgy szakítja meg a kommunikációt az ismerkedés egy bizonyos ...
Elolvasom
gondolatok ereje

Kezdd a gondolatok megváltoztatásával

2023.11.20."Nincs a világon se jó, se rossz, csak a gondolkodás teszi azzá." A gondolataink határozzák meg az életünket. Ez egy elég merész kijelentésnek h...
Elolvasom
lelki neszeszer táska

Lelki neszeszer táska

2023.11.03.Képzeljünk el egy nagy lufit, amibe folyamatosan folyik a víz és amikor megtelik, akkor nagy zajjal, csattanással kidurran. Most képzeljük el az...
Elolvasom