Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Az életünk tartóoszlopai

2021.09.02. | Szerző: Görög Anikó

Az életünk egy igazi zsonglőrködés a tányérokkal, folyamatos egyensúly keresése, igazság és boldogság megtalálása, megélése, vagy annak hiánya. De hol a boldogság? Hol az egyensúly? Hol keressük? Mire figyeljünk? Mi az, ami fontos az életünkben? Mi az, ami hangsúlyos? Kősziklára vagy homokzátonyra építjük az életünk várát? 


Milyen tartóoszlopok kellenek egy életnek a felhúzásához és megtartásához? Miben tudjuk megélni a boldogság, a flow érzését? Sok mindenben. Mindig meg tudjuk-e élni vagy csak a hiányától szenvedünk? Ettől izgalmas és szép az élet, mert mindig változik és változhat, de az egyensúly fenntartása a legfontosabb. 


Lássuk milyen fontos tartóoszlopokra van szükségünk:


Munka, szakma, egy project, hivatás, küldetés, misszió, bárminek is hívjuk, az egzisztencia megteremtése. Alapvető igényünk, hogy a fizikai szükségleteinket megteremtsük, kielégítsük, ehhez munkát kell végeznünk, pénzt kell keresnünk. Az anyagi biztonságunk megteremtése nélkül nehéz lenne a mai világban élni, ez mindenki számára evidens. A munka, a hivatás, a küldetés az önmegvalósítás iránti szükségletünket is nagymértékben ki tudja elégíteni. 


A család szerepe, fontossága felbecsülhetetlen értékű, legyen szó a származási családunkról vagy a saját leszármazottainkról. Rokonaink szerepe óriási és meghatározó. A családban élés, a nagycsaládba való tartozás, akár többgenerációs családban élés rengeteg élménnyel gazdagítja a gyermekek szocializációját és a családtagok is több személytől kaphatnak támogatást, megerősítést.


Baráti kör, emberi kapcsolatok. Társas lények vagyunk. Számtalan vizsgálat bizonyította azt, hogy a kiváló életminőség és az alacsony stressz-szint legbiztosabb garanciája a társas kapcsolati háló, amely elejét veszi a depressziónak és biztosítja a kiemelkedő teljesítményt. A baráti kapcsolatok ápolásával rengeteg inspirációhoz, támogatáshoz jutunk. Pozitív hatással van az egészségre, a boldogságra, a teljesítményünkre. Az erős szociális kapcsolatokkal rendelkező emberek kevésbé szenvednek szorongástól, depressziótól, nagyobb önbizalommal rendelkeznek, együttérzőbbek, jobban bíznak másokban, jobban tudnak együtt dolgozni másokkal és fordítva. A szociális kapcsolatok hiánya a dohányzásnál, elhízásnál, magas vérnyomásnál is károsabb az egészségre. 


Rekreáció, kikapcsolódás, hobbi, sport, tanulás, egészségmegőrzés. A hobbik, mint pl. az ékszerkészítés, rajzolás, sütés-főzés és a hasonló, flow-élményt előidéző hobbik csökkentik a stresszt azáltal, hogy segítenek a jelen pillanatra fókuszálni és koncentrálni. Kutatók megállapították, hogy pl. a kézimunkákban használt ismétlődő tevékenységek, mozdulatok fokozzák a szerotonin (boldogsághormon) termelését. A túrázás, gyaloglás pozitív hatásait többen megerősíthetik, ugyanis segít a rágódás, visszatérő negatív gondolatok elcsendesítésében és a szorongás leküzdésében, valamint jó stresszoldó minden olyan hobbi is, amely az aktív sporthoz kapcsolódik. A hobbik, a sportok személyiségünk fejlődésének kibontakoztatására szolgálnak, így pozitív hatással vannak a munkánkra, a családi kapcsolatainkra is.


Hit, spiritualitás alapvető fontossága az életünkben mindezek felett, ugyanis kitágul a látószögünk, többet látunk, és másképpen kezdünk gondolkodni, cselekedni és élni. 

Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom