Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Ne feledd, honnan jöttél!

Ezt a bejegyzést leginkább a zenész múltam ihlette. A sok pozitív dolog mellett számos nehézségnek is a mélyére láttam, amit most szeretnék részletezni, és segíteni abban, hogy az élet bármely területén elkerüld ezeket.

2022.12.01. | Szerző: Krizbai Terézia

Minden munkaterületre igaz, hogy nagyon sikeresek lehetünk, s néha ez a népszerűség bizony túl gyorsan jön, még csak felfogni sincs időnk. Rengeteg esetben csak sodródunk az árral, s elfelejtjük a pillanatot megélni. Ám megfeledkezünk arról, hogy bármiről is legyen szó, nem mindig vagyunk nagyon sikeresek, népszerűek. Itt beszélhetünk a magánéleti-, illetve munkával kapcsolatos jelenségekről is, de minden téren különféle időszakok vannak. Ezért fontos, hogy a hamar jött sikert helyén tudjuk kezelni. 


Lássunk most néhány tévhitet a hirtelen jött siker feldolgozására


  • A siker örök, nem szűnik meg. 
  • Ha egyszer jött, nem feltétlen kell már tenni érte. 
  • Bármit megtehetünk, ha népszerűek vagyunk, mert már bizonyítottunk. 
  • Nem mindenki érdemelt arra, akivel eddig mély barátságban voltunk, hogy szóba álljunk vele. 
  • Hajlamosak vagyunk magunkat felsőbbrendűnek hinni. 
  • Nem kell megélni, hiszen mindig előre fog vinni, elég, ha csak sodródunk vele 

Természetesen ezek nem mindenkire igazak, de általában előjönnek ezek a tévhitek. A téveszméink nyomán pedig a következő tipikus hibákat követhetjük el:


  • Elfelejtjük az utunkat. Már nem számít értéknek a kezdet, és sokszor megfeledkezünk azokról, akiknek köszönhetjük, ahol éppen tartunk. 
  • Elkényelmesedhetünk, elkezdünk kevesebb energiát fektetni dolgainkba, feladatainkba. 

Természetesen töredékét írtam le annak, ami megtörténhet. Mindenkinek egyéni a feldolgozási mechanizmusa. De ezek a legtipikusabbak. 


Hogyan hatnak a téveszmék, és a tipikus hibák mentális életünkre?


  • Egy idő után elkezdjük nem kihívásnak érezni munkánkat. 
  • Tevékenységeinket monotonnak, unalmasnak vélhetjük. 
  • Fásulttá válhatunk
  • Elkezd valami iránt hiányérzetünk lenni. 

Mindez vezethet szorongáshoz, elégedetlenséghez, s rengeteg esetben kiváltó oka lehet a szerhasználatnak, s más szenvedélybetegségeknek. 


Néhány tény a népszerűséggel kapcsolatban


  • Nem tart örökké
  • Folyamatos munkát igényel. 
  • Mindig érdemes megújulni. 
  • Nem feltétlenül határoz meg téged, mint embert. 

Ezek felismerése miatt kerülhetünk könnyen érzelmi válságba. Ilyenkor nehéz mit kezdeni gondolatainkkal. Akár elkezdhetjük magunkat értéktelennek érezni, mert maga a népszerűségünk már értékét vesztette.. 


Van kiút? Joggal merül fel benned a kérdés. A mottóm az, hogy nincs lehetetlen, tehát természetesen létezik ennek helyén való kezelésére is megoldás. Nézzünk néhányat:


  • Mindig tartsd szem előtt az utadat! Fontos leírni, vagy bármilyen formában jegyezni az utat. Honnan jöttél, s hová tartasz most. 
  • Mindig jelölj ki új célt! A megújulásban sokat segít, ha reflektálva önmagadra mindig újabb, és újabb fejlődési utakat jelölsz ki. Mindig tedd fel magadnak a kérdést: "Mi a következő lépés?" Így mindig lesz kihívás számodra. 
  • Tartsd szem előtt azokat, akiknek köszönheted sikered! Ők mindig erőt adnak neked a nehéz időkben. 
  • Amikor fáj, gondolj a miértedre! Fontos a fő célt mindig megtartanod, s tudatosítanod, ugyanis ez visz előre, hisz nem mindig van kedvünk tenni. Amikor aktívan zenéltem, sok esetben pl. nem volt kedvem reggel korán felkelni gyakorolni. Mindig arra gondoltam, hogy zenész szeretnék lenni, ahhoz pedig tenni kell, minden nap. Illetve pszichológusként is sok esetben nincs kedvem pl. anyagot gyűjteni, de tudatosítom, hogy ha nem képzem magam folyamatosan, akkor nem tudom a megfelelő segítséget nyújtani. Sok helyzeten segít át hivatástudatom. 
  • Minden nap tégy érte egy kicsit! Fontos, hogy ne hajtsd túl magad. Minden napra jelöld ki, mit teszel magadért.

A siker tehát egy összetett jelenség. De, ha tudatos életet élsz, könnyen tudod majd kezelni. Lényeg, hogy ne feledd el az utadat. És sose szégyellj segítséget kérni! Akár baráttól, akár szakembertől. Sok erőt, s megújulással teli sikereket kívánok!

Szerző: Krizbai Terézia
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom