Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Agresszivitás

Az agresszivitás mindannyiunk életében jelen van különböző formában. Akadnak olyan személyiségek, akikben a düh odavezethet, hogy nem tudják kontroll alatt tartani indulataikat, s kellemetlenséget, rossz érzést, sokszor fizikai fájdalmat okoznak másokban. Viselkedésükkel, mások mellett, saját magukat is veszélybe sodorják. Az agresszivitás tehát mások elleni verbálisan, vagy tettlegességben megnyilvánuló magatartás. Jellemzően ellenséges, elutasító, indulatos, konfrontálódó magatartásforma. Nem mindegy azonban milyen síkon valósul meg: gondolatilag, verbálisan, vagy a cselekvés síkján. 


Az agresszivitást alapvetően két dolog váltja ki, ezek alapján beszélhetünk a düh kiváltotta agresszióról, és az instrumentális agresszióról. 


Az első esetében egy külső inger indulatot, dühöt vált ki az emberben, ami végül agresszivitásban nyilvánul meg. Természetesen nem vezet mindig agresszióhoz, ha valaki dühös lesz. 


Az instrumentális agresszió esetében valamilyen vágyott tárgyat, kívánatos helyzetet szeretne a személy kiharcolni magának, például munkahelyen egy magasabb pozíció elérése, tehát ebben az esetben az agresszivitást egy cél irányítja, nem az érzelem.


Az agresszivitás kialakulásában a genetikai és környezeti tényezőknek jelentős szerepe van. Több oka lehet az agresszív viselkedésnek, de személyiségzavarra vezethető vissza a leggyakrabban. A borderline és az antiszociális személyiségzavarok esetében sokszor már kamaszkorban megmutatkozik a fokozott indulatosság. Az ilyen típusú emberek könnyen ki tudnak jönni a sodrukból, jellemzően jelentéktelen dolgokra is indulatosan reagálnak. Másokon vezetik le dühüket, nem mutatnak megbánást később sem. Viselkedésük miatt akár a törvénnyel is összetűzésbe kerülnek. A dühkitörések száma annál gyakoribb, minél több érzelmileg megterhelő helyzetbe kerülnek, vagy minél nagyobb mértékben van életükben jelen a stressz. Akik személyiségzavarban szenvednek, kevésbé nehezen válnak drog, illetve alkoholfüggővé. 


Az agresszivitás hátterében komoly pszichiátriai betegségek is állhatnak, mint például a skizofrénia, mánia, demencia. Rendkívül fontos a mentális, szervi betegségek kezelése. 


Ne várjuk meg, hogy a tünetek nyilvánvalóvá váljanak, bármikor elkezdhető a terápia.