Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Nárcisztikus személyiségzavar

Egy nárcisztikus személyiséggel szoros kapcsolatban lenni előbb-utóbb óhatatlanul lelki sérüléshez vezet. Az ilyen emberek működése olyan, hogy az ő személyiségük akkor van egyensúlyban, ha másokat maguk alá gyűrhetnek, és mivel hiányzik az empátiájuk, nem is lehet velük beláttatni, hogy amit tesznek a másik emberrel, az nem helyes.


Aki nárcisztikus emberrel találkozik, ne lepődjön meg, ha kényelmetlenül, vagy megalázva érzi magát a társaságában. Lehet velük együttműködni, sőt barátok is lehetnek, de tisztában kell lenni e kapcsolat korlátaival.


Nárcisztikus személyiségzavar jelei


  • Folyamatosan határtalan sikerről, hatalomról, éleselméjűségről, szépségről, vagy ideális szerelemről fantáziál.
  • Mértéktelenül önszerető, a másik ember érzéseit, gondolatait nem veszi figyelembe.
  • Különlegesnek és egyedinek tartja magát, akit csak más fontos, magas státuszú emberek (vagy intézmények) érthetnek meg, és aki csak ilyen emberekkel társulhat, vagy kerülhet kapcsolatba.
  • Feljogosultság és feljogosítottság érzése (különlegesen kedvező bánásmóddal vagy az elképzeléseivel való automatikus alkalmazkodással kapcsolatos irreális és indokolatlan elvárás).
  • Empátiahiány: nem szívesen ismeri fel, vagy azonosul mások érzéseivel és szükségleteivel.
  • Arrogáns, dölyfös, fennhéjázó magatartás vagy attitűdök jellemzőek.
  • Nagyzoló elképzelés saját fontosságával kapcsolatban. Például, meggyőződésük, hogy egyszer majd megkapják a Nobel-díjat, de elvárják, hogy kevesebb lakbért kelljen fizetniük csak azért, mert olyan nagyszerűek, és/ vagy, mert oly nagyszerű sikereik vannak kilátásban.
  • Kedvességet, melegséget vár, ugyanakkor viszonozni nem tudja, tehát stabil kapcsolatot sem tud kialakítani.
  • Viselkedése gyakran irigységre utal, követelőző lehet, mindent a magáénak szeretne tudni.

A nárcisztikus személyiségzavarban szenvedők 20 százaléka nő, és nagyjából ugyanazokkal a manipulációs trükkökkel teszi tönkre a környezetét, mint a férfiak. A férfi és női nemi szerepekből adódó különbségek átszínezhetik ugyan némiképp a viselkedést, de a károkozás mértéke nagyon is hasonló mind a két nem esetében. Az, hogy egy nárcisztikus ember önszántából terápiás segítséget keres, ritka eset, legtöbbször kényszer vagy zsarolás hatására mennek, hogy ezzel édesgessék vissza magukat a másik fél kegyeibe.


Sosem szabad elfelejtenünk, hogy a viselkedésük az alacsony önbecsülés és a túlzott önmegvetés eredménye, mindez a védekező mechanizmusuknak köszönhetően gyakran rejtve marad, és hosszú időbe telik, míg olyan terápiás légkört sikerül kialakítani, ahol eléggé biztonságban érzik magukat ahhoz, hogy meg tudjanak nyílni.