Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Munkahelyi problémák

Ha azt vesszük észre, hogy valami nincs rendben a munkahelyünkön, érdemes időben újat keresni, nehogy pórul járjunk. 


Léteznek ugyanis olyan egészen hétköznapinak tűnő munkahelyi problémák, amik azt jelezhetik, hogy ideje váltanunk.


  • Ha az előléptetést, a fizetésemelést mindig más kapja, a mi nevünk sosem kerül szóba.
  • Rosszul érezzük magunkat a munkahelyünkön, ahol inkább szorongunk, mintsem nyugalomban dolgoznánk.
  • Nem értünk egyet a munkahelyünk értékrendjével, etikájával.
  • Állandóan szorongunk, ha szóba kerül a munka.
  • Nem fejlődünk, nem tanulunk semmi újat a munkahelyünkön.
  • A cég veszteséges, kollégákat bocsátanak el.
  • Nem érezzük inspirálónak a munkahelyünket.
  • A főnökünk, vagy főnökeink nem a mi oldalunkon állnak, nem támogatnak, nem segítenek.

A generációk közötti kommunikációs problémák a munkahelyi konfliktusokban


A kommunikációval kapcsolatos konfliktusokra gyakran gyökérproblémaként tekintünk. A legtöbb munkahelyi konfliktus nemcsak hibás kommunikációból, hanem a kommunikáció elmaradásából ered. Jellemző helyzet például, hogy sok vezető nem ad visszajelzést a beosztottjainak. Hasonlóan feszültséget szül az a gyakorlat is, hogy nem tudunk nemet mondani egy-egy feladatra, mert nem akarunk csalódást okozni a másiknak.


A visszajelzések elmaradása bizonytalanságot kelt a dolgozókban, így csökken a motiváció és az elégedettség, ami végső soron felmondásokhoz vezethet.


Gyakori, hogy az eltérő generációk nem azonosan értelmezik ugyanazokat az információkat, vagy nem egyértelműen fogalmaznak.


A munkahelyváltás minden tekintetben egy új kezdetet jelent. Ahhoz, hogy új munkakörünkben hosszú időre megőrizhessük a nyugodt hangulatot, ajánlott magunk mögött hagynunk korábbi beidegződéseinket, és nyitottan közelítenünk az új kollégák felé.


Lehetséges például, hogy íróasztalunk nem az ablak mellé kerül, ahogy azt korábban megszoktuk, de ne elégedetlenkedjünk, és főleg ne követelődzünk az első napokon, mert nagyon rossz benyomást tehetünk a munkatársakra.


A generációk reakciója a konfliktusokra


Már a generációk konfliktus felismerésében is különbség van: a fiatalokat intenzív konfliktusos környezet jellemzi, míg a boomer és X generáció ezek egy részét nem konfliktusnak, hanem fejlődési lehetőségnek fogja fel. A konfliktusok forrásaként is a fiatal generációk nevezik meg legtöbbször a generációs különbségeket, szemben a szervezetek idősebb tagjaival. A boomerek számára az elismerésért folyó verseny magas konfliktusforrás, míg az Y és Z generációk számára a verseny természetes, ezért nem konfliktusként, hanem a munka természetes velejárójaként gondolnak rá.


Fogadjuk meg a fenti tanácsokat, és kezeljük jól a konfliktusokat. Ha azonban a negatív hangulat eluralkodik munkahelyünkön, ne riadjunk vissza a váltástól sem. Tartsuk szemünket a legfrissebb állásokon, legyünk naprakészek.