Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Életvezetési problémák

Mindannyiunk életében előfordulnak olyan szituációk, helyzetek, amelyek megakasztanak bennünket, válságot, tanácstalanságot idéznek elő. Amikor ilyen életvezetési problémával állunk szemben és kicsúszik a kezünkből az irányítás, akkor érdemes pszichológus szakember segítségét kérnünk. 


Az úgynevezett életvezetési problémával már kisgyermekkorban szembe találjuk magunkat, hiszen például az anyáról való leválás a bölcsődei, óvodai beszoktatáskor, vagy a szobatisztaságra való szoktatáskor egyaránt krízishelyzetet élünk át. Később, ahogy növekszünk, érünk még számtalan alkalommal adódnak nehézségek az életünkben, de természetesen másféle válságot, krízist él át egy önmagát kereső kamasz, mint egy válófélben lévő kétgyermekes anyuka. 


Gyakorta előfordul, hogy az adott életszakaszban úgy érezzük, elfogy körülöttünk a levegő, nem találjuk a kiutat, a megoldást a problémáinkból, megtorpanunk, megakadunk. Olyannyira beszippanthat minket a szituáció, hogy nem látjuk reálisan saját helyzetünket, és így képtelenek vagyunk megfelelő döntést hozni saját életünket illetően. A negatív érzelmekkel gyakorta párosulhat a kétségbeesés, a tehetetlenség érzete is, sőt a jó és a rossz nem különülnek el egyértelműen, világosan. Ilyenkor jól jön a külső segítség, egy szakértő szem, aki kívülállóként szembesít minket a megpróbáltatások valódi nagyságával.


Az életvezetési problémák más-más beavatkozást igényelnek. A legfontosabb, hogy a szakember észrevételeivel felismerjük a helyes utat, a válaszokat, a lehetséges választás buktatóit. Új megvilágításba kerülnek a szituációk, és ráébredünk, hogy a bennünk rejlő képességekből, miként hozzuk ki a legtöbbet. Olykor fájdalmas szembenézni önmagunkkal, ám a célok, a lelki gyógyulás érdekében nem árt önvizsgálatot tartani.


Mikor beszélünk életvezetési problémákról?


  • családi és párkapcsolati problémák
  • veszteségek feldolgozása (gyász, vetélés, válás)
  • munkahelyi stressz, egyéb problémák
  • munkahelyváltás okozta stressz
  • szülőkről való leválás, költözés, nehézkes önállósodás esetén
  • tartós szorongás, stressz esetén
  • egyéb élethelyzetekben kialakult krízis, válság esetén
  • nehézkes önérvényesítés
  • gyenge önbizalom