Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Tanulási zavarok

A kisgyermekek fejlődésének alapja a mozgás, amelynek segítségével megfelelően érik, fejlődik az idegrendszer, kialakulnak a nagy és finommozgások. Ha az idegrendszer működése „akadozik”, az tanulási nehézséghez, zavarhoz vezethet.


Tanulási zavarról akkor beszélünk, amikor az iskolás gyermek nem tud, nem képes intellektuális lehetőségeinek megfelelően teljesíteni. 


Tanulási zavar többféle ok miatt is kialakulhat. Például várandósság alatti, szülés körüli nehézségek, problémák, örökletes, genetikai tényezők, minimális agykárosodás, csecsemőkori betegségek, lázas állapotok miatt, vagy gyenge verbális képességek, nyelvi nehézségek, egyes részképességek fejletlensége, gyenge hallási, látási észlelés, fejletlen finommotorika miatt. 


Tanulási nehézség különböző képességzavarok formájában alakulhat ki. Akad, akinek az olvasás elsajátításával vannak problémái – ezt diszlexiának nevezzük – másoknak az írással, helyesírással támadnak gondjai – ők a diszgráfiások -, míg a számolási problémákkal küzdőknek az életét a diszkalkulia nehezíti. Ezek a zavarok megjelenhetnek más formában is, például magatartásbeli problémák, mozgásbeli, rajzolási nehézségek által is megmutatkozhatnak. Ráadásul másodlagos pszichés tünetek megjelenését is eredményezhetik.


A szakemberek aszerint különböztetik meg a tanulási zavarok formáit, hogy milyen területen jelentkezik a probléma. Ezek alapján megkülönböztetünk komplex, valamint részképesség-zavarokat is.


Azok a gyermekeknek, akiknél tanulási zavar jelentkezik, vagyis speciális nevelési igényűek (SNI), kiemelten fontos a differenciálás, a tanórai megsegítés, az egyéni bánásmód és a tanító, tanár megkülönböztetett figyelme. A tanulási zavarok manapság már szépen kezelhetőek, fejleszthetőek megfelelő szakember segítségével.