Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Meddőség

Ha kicsit jobban belegondolunk, kijelenthető, hogy a megtermékenyülés igen összetett folyamat, számos hormonális mechanizmusnak kell bizonyos időben és meghatározott sorrendben megtörténnie. Ha valakinél évekig nem sikerül a teherbeesés, vagy sikerül, de nem tudja kihordani a babát, akkor meddőségről beszélhetünk, melynek rengeteg oka lehet, és jó hír, hogy ezek közül jónéhány sikerrel kezelhető.


Becslések szerint világszerte minden hetedik párnak gondot okoz a teherbe esés, Magyarországon 20 százalékos meddőségi arányról beszélnek a szakemberek. Ez körülbelül 200 000 párt jelent - a wikipedia szerint.


A meddőség okai lehetnek genetikai vagy immunológiai eredetűek, okozhatják egyes betegségek, mint például a pajzsmirigy rendellenességek, mellékvese problémák, de a környezeti tényezők is megemlítendők, ugyanis sajnos egyre több vegyszert, gyógyszert használunk napjainkban, melyek a termékenységre rossz hatással vannak.


Vannak egyéb tényezők is, amelyek ronthatják például egy nő teherbe esési esélyeit: ilyenek a túlsúly, illetve a kóros soványság, de a nők termékenysége a korral is csökken, 35 év felett már egyre nehezebb teherbe esni.


Endokrinológusok és a meddőségre szakosodott orvosok segítik orvosolni a meddőség problémáját, s a legfontosabb, hogy a pár mindkét tagját ki kell ilyenkor vizsgálni, számtalan kezelési alternatíva van, azonban a lelki okokat is érdemes megnézi, ha egy párnál várat magára a gyermekáldás.


Az orvosi kezelések lefolyásáról, a meddőséget kiváltó biológiai okokról hosszan lehetne összefoglalót írni, azonban engem inkább a probléma lelki háttere érdekel. A pszichoszomatikus betegségekről mindannyian hallottunk már, s meggyőződésem, hogy a terápia, az orvosi beavatkozás mellett/előtt érdemes a dolgok lelki oldalával is foglalkozni.


Számos kutatás bizonyítja, hogy a lelki okok is felelősek gyermektelenségért. A meddőség lelki vonatkozásai vizsgálva akarva-akaratlanul is eszembe jut egy régi mondás, mely szerint: egy nő két dologért képes bármit megtenni: hogy legyen gyermeke, és hogy ne legyen.


Ha a gólya nem érkezik meg hónapok múlva és esetleg fizikailag mindkét fél rendben van, akkor kell a lelki okok között keresni az esetleges házastársi konfliktusokat, a szexuális problémákat, gyerekvállalással kapcsolatos tudat alatti félelmeket, szorongásokat. Arról is szó lehet, hogy esetleg az egyik fél még nem kötelezte el magát a gyermekvállalás mellett.


A stressz is nagy rizikófaktor, nincs jó hatással a hormonrendszer működésére, de a stresszről külön cikket lehetne írni, hogy mennyire negatívan hat a fogamzásra.


A lelki problémák orvoslását a stresszkezeléssel, terápiával, párterápiában való részvétellel, pszichológussal történő beszélgetésekkel lehet megpróbálni, fontos több időt szakítani magunkra, végezhetünk relaxáló gyakorlatokat, termékenységet segítő AVIVA tornát, vagy járjunk el masszázsra, ezek mind együttesen is segítik az ellazulásunkat.


Természetesen senkinek sem szabad hibáztatnia magát, vagy a párját, ha nem kopogtat a gólya, a tapintatlan kérdéseket, érdeklődést is tudni kell hárítani, bár tény, hogy nem segítenek a tolakodó kérdezők az amúgy is nyomás alatt lévő páron, mégis sokszor konfrontálódik velük az ember. A lelki problémák rendezése után, megfelelő életmóddal, esetleges orvosi segítséggel, - vagy anélkül - bízzunk benne, hogy a meddőségi probléma rendeződik, a gyermekvállalás kérdése megoldódik és boldogan készülhetünk életünk legnagyobb és legszebb szerepére.