Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Pánikbetegség

A pánikbetegség a szorongásos zavarok közé sorolható. A pánikroham során az érintettek látszólag ok nélkül hirtelen kínzó félelmet élnek meg. A szervezetben olyan biokémiai változások mennek végbe, mint egy valós veszélyhelyzetben. A pánikbetegség általában a húszas-harmincas éveikben járó embereket érinti.


Pánikbetegségről valójában csak akkor beszélünk, amikor havonta több alkalommal fordul elő pánikroham és a rohamoktól való félelem oly mértékű, hogy befolyásolja a mindennapokat. A pánikbetegség lényege az egyénre időről időre hirtelen rátörő intenzív félelem, a pánikroham.

Ez az érzés olyan elemi erejű, hogy az érintett eleinte nem is tudja, mi történik vele. Bár a pánikrohamokat korábban a rossz idegállapotra és a stresszre fogták, napjainkban már általánosan elfogadott, hogy ez egy betegség, amely kezelhető. Számos kezelési mód létezik, melyek két fő csoportba oszthatók: gyógyszeres terápia és pszichoterápia.


A pánikroham tünetei változatosak lehetnek, amelyeket a következő listában található:


 • megrögzött, kényszeres gondolatok (pl. hétköznapi problémák felnagyítása);
 • menekülési, segítségkérési vágy;
 • felgyorsult, felerősödött szívverés, esetenként veszélyesen megemelkedett pulzus;
 • zsibbadó végtagok, arc vagy nyelv;
 • gyomorgyengeség, gyomorgörcs, hasfájás, hasmenés;
 • reszketés, remegés;
 • elpirulás, mellkasi bőrpír, csalánkiütésszerű bőrpír;
 • érzékelési zavar, álomszerű érzés;
 • megmagyarázhatatlan félelem, rettegésérzet: halálfélelem, megőrüléstől való félelem, kontrollvesztéstől való félelem (akarata ellenére ostobaságot tesz, öngyilkos lesz stb.)
 • ájulásérzés, szédülés, émelygés, hányinger;
 • nehézlégzés, belégzési problémák, fulladásérzés;
 • mellkasi fájdalom, illetve nem fájdalom jellegű kellemetlen mellkasi érzés;
 • fokozott izzadás;
 • rövid zuhanásérzés.

Gyakori, hogy a tartós stressz, az egyén számára kezelhetetlen túlhajszoltság, valamilyen élethelyzettől való félelem vezet a pánikbetegség kialakulásához. A határidőktől való rettegés, folyamatos időhiányban való szenvedés, a súlypontok elvesztése, a mai kor népbetegsége. Ha valaki az ilyen megterhelő élethelyzetet nem tudja kezelni, nagy eséllyel válhat pánikbeteggé.


Pánikbetegség ellen gyógynövényekkel


A pánikroham ellen gyakran vitaminokkal és ásványianyagokkal védekezhetünk (B-vitamin, magnézium, folsav), emellett nyugtató hatású teákat is érdemes fogyasztani (Györgytea, citromfű, macskagyökér, orbáncfű vagy komló). Fontos kiemelnünk, hogy szakorvosi vélemény nélkül nem szabad kevernünk az orvos által felírt készítményeket különféle nyugtató teakeverékekkel!


Egészséges életmód és mozgás


A legjobb természetes gyógymód a szorongásos és lelki eredetű problémákra nem más, mint az egészséges, stresszben szegény életmód. Szervezzük tudatosan napirendünket: kerüljük az olyan munkahelyet, ami túl stresszes nekünk, feküdjünk le aludni időben, táplálkozzunk egészségesen (sok rost, kevés szénhidrát), illetve minden héten szorítsunk időt legalább 3 óra sportra.


Ha hajlamosak vagyunk a pánikbetegségre, álljunk rá mindig készen, de ne stresszeljünk rá, ne alakuljon át az alkalmi pánikroham állandó, fóbiás megbetegedéssé. Javasoljuk, hogy lehetőségeinkhez mérten éljünk egészségesen, kúráljuk magunkat egyszerű gyógynövényekkel is. Pánikroham közben próbáljuk tudatosítani önmagunkban, hogy minden rendben, és próbáljunk megnyugodni.