Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Étkezési zavarok

A táplálkozással kapcsolatos zavaroknak két legismertebb típusa az anorexia és a bulimia, azonban ezeken túl még több komoly étkezéssel kapcsolatos betegséget ismerünk.


Az anorexiások torzult testképet látnak magukról, indokolatlanul kövérnek hiszik magukat, ezért drasztikus fogyásra ösztönzik magukat. Még olyankor is fogyni akarnak, amikor már vészesen lesoványodnak, és a kilók elvesztése esetleg fizikai tünetekkel járnak.


A bulimia folytonos falásrohammal járó betegség, az étkezések feletti kontroll elvesztésével jár együtt. A nagy zabálások után hirtelen lelkiismeretfurdalás alakul ki, ezért a beteg hánytatja magát, akár vizelet-, vagy hashajtót is beszed, hogy megszabaduljon a bevitt ételtől, a kalória mennyiségtől, ráadásul túlzott testmozgást is végez.


A falászavar a köztudatban kevésbé ismert pszichés betegség. Binge eatingnek is nevezik azt, amikor valaki kényszeresen eszik. A betegek ilyenkor zabálási rohamot kapnak, túleszik magukat, mozdulni sem bírnak, de nem hánytatják magukat és más, fent említett módszert sem alkalmaznak. Az elhízott emberek közel 30 százaléka falászavarral küzd.


Azok is pszichés evés zavarban szenvednek, akik betegesen ragaszkodnak az egészséges táplálkozáshoz. Például egy-egy adott ételt veszélyesnek, károsnak, egészségtelennek titulálnak, valamilyen vallási, politikai, etnikai, higiéniai, vagy egyéb hiedelmek miatt. Ez azért lehet veszélyes, mert az egysíkú táplálkozással hiányállapotok léphetnek fel.


Az evészavarok gyakorta együtt járnak egyéb pszichés nehézséggel, lelki betegséggel, önértékelési problémával, testkép zavarral. Fizikai tünetek is kialakulhatnak, így a fogak gyors romlása, a menstruáció kimaradása, csontritkulás, hajhullás, bőrszárazság, anyagcsere háztartás felborulása. Ráadásul az étkezési problémák kísérője lehet a depresszió is.