Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Családi problémák

Amikor családról beszélünk, gondolhatunk egy folyton változó közösségre, ha a gyermek születésétől akár a házastárs nyugdíjazásáig vizsgáljuk a családot, mint életközösséget. 


A családot szimbolizálhatja egy védőháló is, aminek a fonalait a szeretet szőtte. Ha ezek sérülnek, akkor jelentkeznek a családi problémák. A bonyodalmak általában egy komolyabb életciklusban merülnek fel, amelyek konfliktusokat szülnek a család tagjai között. 


Minden család életében megjelennek a normatív változások, amelyek egyes famíliákban krízishez hasonló állapotot produkálnak, konfliktushoz és vitákhoz, nézeteltérésekhez vezetnek.


Leggyakrabban előforduló szakaszok az életútunk során, melyek egy átlagos családot jellemeznek:


  1. megismerkedés a párunkkal, udvarlás, összeköltözés
  2. házasság, még gyermek nélkül
  3. első gyermek a családban, gyermekvállalás, gyermek megszületése
  4. köznevelési intézetbe bekerülés (óvoda, iskola, középiskola)
  5. a gyermek elhagyja a szülői házat
  6. válás, különélés
  7. nyugdíj, öregkor, szabadság
  8. a halál időszaka, veszteségek, magány, pár nélkül maradás
  9. mozaik család


Nem találunk olyan családot, ahol nem fordulnak elő megoldandó gondok, vitás helyzetek, ez teljesen természetes. Minden rokoni kapcsolatban változások történnek az egyes életszakaszok váltásakor, melyek konfliktust generálhatnak.


Arra kell törekedni, hogy a családtagok jól érezzék magukat ebben a közösségben, az egyensúlyt meg tudják tartani, figyelembe véve a benne élők sajátos igényeit is.  


Előfordul olyan eset, ami önmagától is megoldódik, de általában a kellemetlenségek szőnyeg alá söprése, a konfliktusok kerülése súlyos családi bajokhoz, sokszor feloldhatatlannak látszó problémákhoz vezethetnek. Időben cselekedni kell, hogy visszabillenjen az egyensúly. 


Amennyiben egy adott család mégis megreked a krízisben, akkor érdemes szakemberhez fordulni és segítséget kérni. A családterápia abban tud segíteni, hogy a családtagok életközösségük egyensúlyát újra megtalálják és megerősítsék.