Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Párkapcsolati problémák

Egy párkapcsolaton belül több nehézség is felmerülhet. Ezek közül a leggyakoribbak a partnerhez való túlzott ragaszkodás vagy kiábrándulás, az összecsiszolódás, a féltékenység, az elköteleződéstől való félelem, az állandósult veszekedések, gyereknevelési problémák, a válás, szexuális problémák, meddőség, és az intimitás valamint az őszinteség hiánya.


A leggyakrabban elkövetett hibáink


  • Nem merjük elmondani már a kapcsolat elejétől, hogy mik az igényeink, mi az elképzelésünk a kapcsolat tartalmát illetően, pl. mi szeretnénk együtt élni, a másik nem, vagy lazábban kíván kötődni hozzánk. Ebből a kapcsolat folyamatos feszítettséget kap mindkét fél oldaláról, mert míg az egyik igyekszik minden ürüggyel szorosabbra fűzni a viszony, és számon kéri a másik szabadság igényét, a másik hárít.
  • Nem vagyunk készek kompromisszumokra, megpróbáljuk a másikra erőltetni a szokásainkat.
  • Olyan valóságidegen elvárásaink vannak egy kapcsolatot illetően, amiket képtelenség teljesíteni.
  • Elveszítjük azt a csábító erőnket, mely a kapcsolat elején még működik, mert meg akarjuk szerezni a másikat. Megtartani is akarni kell!
  • Nem vesszük észre azokat a változásokat, melyek az eltávolodás veszélyével járnak.
  • Nem merjük nyíltan megbeszélni a szexuális igényeinket, nehézségeinket. A szexuális problémákat, annak ellenére, hogy manapság meglehetős nyitottság és szabadosság jellemzi, még mindig az időre bízzuk, hogy majd megoldja.
  • Eltérő érzelmi igények is vezethetnek a kapcsolat romlásához, ami azt jelenti, hogy minden ember rá jellemző érzelmi hőfokkal bír, melyet belevisz a párkapcsolatába, és csodálkozik, ha a társa más hőfokon égeti az érzelmeit.
  • Állandósult, beteges féltékenység is tönkre teheti kapcsolatunkat.

Mindannyian arra vágyunk, hogy boldog, harmonikus kapcsolatban éljünk. Ennek sajnos lehetnek akadályai. Az első kihívás maga a párkapcsolat kialakítása. A magány, a szingliség sok más lelki problémát hozhat magával, mint az önértékelési zavarok, a kudarctól, csalódástól való félelem vagy a reményt vesztettség érzése.


Az egyetlen eredményre vezető módszer arra, hogy megoldjuk a kapcsolati krízist, hogy az egész kapcsolatot elemezve, magunkba fordulunk, és azt vizsgáljuk, mi mivel járultunk hozzá a távolodáshoz. Mit tudunk változtatni, milyen áldozatokra vagyunk hajlandóak a helyreállítás érdekében. Ha sikerül jó következtetéseket levonni a történtekből, és ennek megfelelően változtatni a viselkedésünkön, gondolkodásmódunkon, mindenképpen hasznunkra válik.