Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Veszteségekkel megküzdés

Életünk során számtalan alkalommal szembesülünk a veszteség érzésével. Kialakulhat, ha elveszítünk egy hozzánk közel álló személyt, családtagot, barátot, de veszteség érhet minket akkor is, ha felbomlik a párkapcsolatunk, megszakad egy régi barátság, esetleg egy elvetélt terhesség alkalmával, költözés, munkahely-, vagy iskolaváltáskor is.


A veszteség, a gyász érzése az emberi élet velejárója. Ilyenkor sokféle érzés kavarog bennünk: fájdalom, bánat, szomorúság a leggyakoribb, de nem ritka, a bűntudat, a félelem, a harag, a hit megrendülés sem. Előfordulhat, hogy fiziológiai tüneteket produkálunk, fáradtság, fásultág, súlygyarapodás, vagy súlyvesztés jelentkezhet, sőt álmatlanság, vagy pánik. Ahhoz, hogy életünket mentális egészségben tudjuk folytatni, fel kell dolgozni a minket ért veszteséget, fájdalmat.


A veszteséggel való megküzdés nem könnyű és sokféle tényező befolyásolja. Függ attól, ki, milyen élettapasztalattal rendelkezik, milyen a veszteség típusa és az is hatással lehet, ki, milyen belső hitrendszerrel bír. Ez a belsőnkben zajló küzdelem, vagyis a gyászolás folyamata egyéni, nem lehet beskatulyázni. Fontos, hogy hagyjunk időt a gyászra, a feldolgozásra, legyünk türelmesek magunkkal, vagy a gyászolóval. Ilyenkor nemcsak a minket ért veszteséggel kell szembenézni, hanem saját érzéseinkkel, gondolatainkkal is.


A veszteségeinkkel való megküzdés a végeredményt tekintve akár egy jótékony folyamat is lehet. A gyász a fájdalmunk enyhítésének egy módja, ám közben a személyiségünk is átalakul, fejlődik. A veszteséggel való szembenézés lehetőséget kínál arra is, hogy az életünket átgondoljuk. Sokan ekkor döbbennek rá, hogy melyek azok a dolgok az életben, amik igazán fontosak, és javulhatnak kapcsolataik, együttérzőbbé, toleránsabbá, empatikusabbá válhatnak. 


Amikor a nehéz, küzdelmes folyamat végére érünk, megváltozik az életszemléletünk, mert rádöbbenünk, hogy felesleges a múlt történésein rágódni és a jövő miatt aggódni. A jelenben kell élni, élvezni a mindennapok szépségeit és el kell fogadni az élet körforgását, vele együtt az elmúlást is.