Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Dohányzásról leszokás

Mindannyian ismerjük a dohányzás egészségügyi kockázatait, de ez nem könnyíti meg a dohányzásról való leszokást. Függetlenül attól, hogy alkalmi dohányosról van szó, netán egy életen át tartó napi dohányosról, a leszokás nagyon nehéz lehet mindenkinek.


A dohányzás fizikai függőség és pszichológiai szokás is. A cigarettából származó nikotin megvonásával testünkben fizikai, elvonási tüneteket tapasztalhatunk. A nikotin agyra gyakorolt hatása miatt – fokozza a dopamin termelést, és így örömteli érzést, jó hangulatot okoz - a cigarettához fordulunk, amely gyors és megbízható módja a különböző élethelyzetek, kilátások javításának, a stressz enyhítésének és a kikapcsolódásnak. A dohányzás alkalmas arra, hogy úrrá legyünk a depresszión, oldja a szorongásunkat oldja, de akár unaloműzőnek is jó. A leszokás viszont azt jelenti, hogy különböző, egészségesebb módszereket kell találni ezen érzések kezelésére, leküzdésére.


A dohányzás napi rituáléként is beépülhet életünkbe. Automatizmussá válhat: cigarettát szívunk el a reggeli kávé mellé, vagy amikor szünetet tartunk a munkahelyen, az iskolában, vagy egy mozgalmas nap végén gyújtunk rá. Ha a barátaink, a családtagjaink, a kollégáink is dohányoznak, mi is könnyen csatlakozunk hozzájuk.


A leszokás érdekében foglalkozni kell mind a függőséggel, mind az ezzel járó szokásokkal és rutinokkal. Megfelelő támogatással és leszokási tervvel bármely dohányos úrrá tud lenni a függőségen - még akkor is, ha korábban már többször próbálkozott és kudarcot vallott. Eredményes lehet egy személyre szabott leszokási terv kidolgozása, amely a dohányzásról való lemondás rövid távú, illetve a visszaesés megelőzésének hosszú távú problémájával is foglalkozik. Ezt a leszokni vágyó egyedi igényeihez és dohányzási szokásaihoz kell igazítani. A legtöbb dohányfogyasztó számára a dohányzás iránti vágy, vagy a dohányzási késztetés erős.


Amikor a dohányzás iránti vágy feltámad, bár intenzív is lehet, ám valószínűleg öt-tíz percen belül elmúlik, függetlenül attól, hogy rágyújtunk-e, vagy sem. Nagyon sok módszer közül választhatunk, s még mindig jobb többször próbálkozni, nekiindulni, mint ha semmit sem teszünk. Nagyon fontos, hogy folyamatosan emlékeztesse magát a leszokni vágyó a leszokás előnyeire: jobban lenni, egészségesebbé válni, megkímélni szeretteit a füsttől, pénzt spórolni. Írjuk le, vagy mondjuk ki hangosan ezeket az okokat! És ne feledje, hogy minden egyes alkalommal, amikor ellenáll a dohányzás utáni vágynak, egy lépéssel közelebb kerül a végleges leszokáshoz.