Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A koncentrációs zavar nyomában

Aki képes a koncentrációs képességét újabb és újabb szintekre emelni, valószínűleg felfelé ívelő karrierre számíthat, de mi a helyzet azzal a többséggel, akik számára visszatérő nehézséget okoz a koncentrált munkavégzés? Van néhány működő ötletünk!


Ahhoz, hogy változtatni tudjunk az esetleges rossz szokásainkon, jó, ha tudjuk, miért is jelent kihívást számunkra. Elménk a világ felfedezésére, az új ingerekre vágyik. Ezért fordulhat elő, hogy akár már néhány percnyi koncentráció után hajlamosak vagyunk elkalandozni: felállunk egy kávéért, vagy esetleg rápillantunk a telefonunkra. Ez utóbbival el is érkeztünk a legnagyobb kísértéshez, mivel az internet világában az új, izgalmas történések csupán egyetlen kattintásra vannak tőlünk. A 11–14 éves gyerekeknek az orvos előszeretettel írja fel ilyenkor a híres-hírhedt nyugtató gyógyszert. Bár a gyógyszereket nem lehet teljesen mellőzni, sokszor egyszerű, természetes módszerekkel is lehet meglepően hatásos segítséget nyújtani az érintetteknek.


Milyen okai lehetnek a koncentrációs zavarnak? 


Aki nem alszik eleget, vagy alvásproblémáktól szenved, kevésbé intenzíven, és sokkal rövidebb ideig képes figyelni, ahogy igaz ez azokra is, akik vérnyomásproblémákkal, vércukorszint-ingadozással, emésztési zavarokkal, pajzsmirigybetegséggel, esetleg depresszióval küzdenek.


Igazán nagy egyéni különbségek mutatkoznak a témában, hiszen míg valakinek könnyedén megy a fókuszálás, másokat egy hirtelen beeső e-mail is hosszú percekre képes eltéríteni. Bár általában a bennünk keresendő okokat a legnehezebb felismerni, nem ritka, hogy azért nem tudunk megfelelően figyelni, mert nem tanultuk meg, hogyan is tehetjük meg ezt.

Az olyan munkakörökben, ahol állandóan csörög a telefon, vagy a kollégák felől érkeznek váratlan kérdések, szintén nem mondhatóak ideálisnak a feltételek.


Miben változtassunk?


Gondoskodjunk a megfelelő munkakörnyezetről, rakjunk rendet magunk körül, és készítsük elő azokat a dokumentumokat, eszközöket, amelyekre aktuálisan szükségünk van.


Zárjuk ki a zavaró ingereket.Ha több kollégánkkal is egy légtérben dolgozunk, egy fejhallgató nagyon jó szolgálatot tehet számunkra. Amikor fontos, hogy egy feladatra maximálisan fókuszáljunk, némítsuk le a telefonunkat.


Figyeljünk magunkra. Minden produktív nap egy pihentető alvással kezdődik, ahogy a kellő hidratáltságra és megfelelő energiabevitelre is szükségünk van ahhoz, hogy intenzíven tudjunk dolgozni. Iktassunk be 10 percnyi olvasást a munkanapunkba, és máris könnyebb lesz visszakapcsolnunk koncentrált üzemmódba.


Érdemes megpróbálni abbahagyni a multitasking-ot (hiába hangzik jól egyszerre több dologgal foglalkozni), iktassuk ki a zavaró tényezőket, állítsunk fel prioritásokat, vegyük figyelembe energiaszintünket, akkor végezzük el a nehéz feladatokat, amikor tele vagyunk lendülettel. Próbáljuk ki a fentieket, és találjuk meg azokat a módszereket, amelyek a legjobban segítenek minket a koncentrációban.